Bretels heren

Bretels heren

Van broekophouder naar mode item

Vroeger werden bretels geassocieerd met de lagere klassen. Mannen gebruikten bretels in plaats van een riem om hun broek op de juiste hoogte te houden. Bretels waren een hulpmiddel voor arbeiders die geen kleding op maat konden betalen. Volgens de oude etiquette hoor je bretels niet zichtbaar te dragen, maar onder een colbertje. Toch was het belangrijk dat de kleur van het overhemd combineerde met de bretels en hoorden heren bretels bij een smoking wit te zijn.

In het straatbeeld

Vanaf de 19e eeuw veranderde de positie en droegen heren bretels als mode item. Vooral in America en onder academische studenten werden ze steeds populairder. Met de opkomst van de hipstercultuur werden ook heren bretels samen met de baard, geruite bloes en ouderwetse bril steeds populairder. Maar ook in de zakenwereld is de kledingstijl meer casual en uitgesproken. Daardoor zie je naast de vrolijke gekleurde sokken onder een pak steeds vaker heren met bretels op kantoor lopen.

Hoe draag je bretels?

Tegenwoordig mogen bretels gezien worden en stralen ze een avontuurlijk gevoel voor mode uit. Bretels heren geven je een classy uitstraling en maken tegelijkertijd je outfit spannender. Veel heren vragen zich af hoe bretels gedragen moeten worden. Eigenlijk zijn er zijn er geen regels voor breteldragers van tegenwoordig. Afhankelijk van mood kun je kiezen voor een effen variant of voor bretels met logo. Bij een basic outfit met effen kleuren zijn de bretels met logo of een print een mooie toevoeging, maar je kunt ze ook matchen bij kleding met een drukker patroon. Het is mooi als het stukje leer van heren bretels matcht met je leren schoenen. Bij bretels met logo kan het ook mooi zijn als deze kleuren ergens anders in je outfit terugkomen. Het allerbelangrijkste voro bretels heren is: durf te combineren en draag bretels met zelfvertrouwen. Dan staan ze altijd goed.

https://duitsewebsite.nl/