WV-Olympia
Image default
Architectuur

Moderne serres

De manier waarop moderne serres worden gebouwd verschilt veel van vroeger en dit heeft ook invloed op de prijs. Moderne serres kunnen nu sneller en goedkoper worden gebouwd. Zelfs de simpelste taken namen vroeger veel tijd in beslag en nu gebeurt dit in minuten.

Ontwerp

Voor het bouwen van serres moet er eerst een ontwerp worden gemaakt en aan de hand hiervan wordt het gebouwd. Vroeger moest een architect hier uren of zelfs dagen aan besteden. Nu heb je niet eens een architect nodig en kan de computer binnen enkele minuten diverse ontwerpen op maat maken. Dit kleine stukje van het werk koste al veel geld en nu wordt het gratis aangeboden aan klanten. Dit is nog maar het begin van wat er allemaal kan tegenwoordig.

Prefab

Een andere moderne techniek is prefab waarbij diverse onderdelen van de serres al zijn gemaakt. Veel delen van een serre zijn hetzelfde ongeacht het ontwerp en deze onderdelen worden op grote schaal geproduceerd wat veel tijd bespaart. Bij het bouwen van de serre zijn op deze manier grote delen ervan al klaar. Het is dan een kwestie van de onderdelen naar locatie brengen en daarna verder te bouwen. Zo wordt er veel tijd bespaart en zo ook geld.

serbo.nl

homify.nl

solarlux.nl