WV-Olympia
Image default
Electronica en Computers

Nieuw hardware aangeschaft? Wat te doen met de oude hardware?

Als bedrijf wilt u meegaan met de tijd en de veranderingen in de technologische wereld. U wilt de snelste apparaten hebben, want dit zorgt voor een hogere productiviteit en uiteindelijk voor meer omzet. Dit kunt u doen door de bestaande apparaten up to date te houden, maar ook door steeds weer nieuwe apparaten aan te schaffen. Nadeel van steeds nieuwe apparaten aanschaffen is natuurlijk dat u dit gaat voelen in de portemonnee. Steeds meer kleine bedrijven kopen de computers en andere apparaten niet meer. Zij kiezen ervoor om deze apparaten te leasen. Voor een maandelijks bedrag kunt u dan de hardware gebruiken, en als u nieuwe wilt, kunt u de apparaten weer inleveren. Het nadeel van leasen is dat het meer geld kost en u heeft de apparaten niet in bezit. Het nadeel van apparaten in bezit hebben is dat als u nieuwe aanschaft, u ook iets moet doen met de oude apparaten. Om u een beetje op weg te helpen worden verder in dit artikel een paar opties gegeven voor het wegdoen van oude hardware.

Laten opkopen

Er zijn IT bedrijven die oude computers en andere hardware opkopen. Een opkoper van oude computers biedt u een prijs aan doormiddel van waardebepaling. Dan zal dit bedrijf de hardware ophalen en de data die nog te vinden is vernietigen. Laten opkopen heeft dus als voordelen dat het u een mooie prijs geeft, minder moeite kost en de kans op een data lek is minder groot. Verder zorgen deze bedrijven er ook voor dat het milieuvriendelijk gebeurd.

Zelf verkopen

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de oude hardware te verkopen. U krijgt waarschijnlijk een hogere prijs dan als u de apparaten laat opkopen, maar het kost u ook meer tijd en energie. Verder moet uw bedrijf ook oppassen met de achtergebleven data. U wilt niet dat bepaalde data in verkeerde handen komt, dus zal u zelf de data moeten vernietigen van de apparaten. De vraag is of de hogere prijs die u krijgt eigenlijk wel een hogere prijs is. IN eerste instantie is dit natuurlijk het geval, maar al de tijd en energie die u hier in steekt kunt u ook in andere dingen steken die wat kunnen opbrengen voor het bedrijf. Zoals vaak wordt gezegd: tijd is geld.

Doneren of weggeven

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de apparatuur weg te geven. Er zijn veel scholen die moeite hebben met de aankoop van computers of er zijn gezinnen die niet veel hebben om uit te geven. Als bedrijf kunt u er dus ook voor kiezen om de oude hardware te doneren aan een goed doel, of aan een plaatselijke school. Uiteindelijk krijgt u hier geen geld voor, maar u doet wel iets goed voor de omgeving. Verder bent u waarschijnlijk ook snel af van de apparatuur, wat natuurlijk fijn is.

Weggooien

U kunt er ook nog voor kiezen, als de apparaten geen waarde meer hebben, om de oude hardware weg te gooien. Er zijn bepaalde plekken ingericht waar u deze hardware naar toe kan brengen. Deze plekken recyclen waar mogelijk en zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen die in de apparaten zitten, niet schadelijk kunnen zijn voor het milieu.