WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

Podcast? Zo trek je meer luisteraars!

Jij en je vrienden hebben een gouden idee: een podcast. Er is een onderwerp gekozen waar jullie allemaal vol passie over kunnen praten, het juiste apparatuur is aangeschaft – tijd om te schitteren! Misschien heb je aflevering één al wel opgenomen en vallen de cijfers een beetje tegen. Zonder promotie is het niet aannemelijk dat je luisteraars trekt, maar je podcast promoten via social media is niet ingewikkeld. We geven je een paar tips!

1. Kies je platform

Aangezien jouw podcast over een onderwerp gaat, is je doelgroep al snel gevonden: mensen die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. Om vervolgens je podcast te promoten is de stap eenvoudig: je kijkt naar welke kanalen er door je doelgroep gebruikt worden. In veel gevallen komt het publiek van een podcast goed overeen met platforms als Instagram en TikTok, maar als jij een zakelijk onderwerp bespreekt, kan promotie via LinkedIn ook een goed idee zijn. 

2. Creëer je content

Nu je platform is gekozen, is het tijd om content te creëren die past bij de tone-of-voice regeert. Deze content maakt eigenlijk zichzelf, aangezien jij van alles hebt te zeggen over het onderwerp waar je over spreekt. Je deelt beelden van je podcast om een potentieel publiek enthousiast te maken, maar zorgt ook voor aantrekkelijke visuals die écht opvallen. 

3. Adverteren

Wil je gemakkelijk genieten van extra aandacht, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld te adverteren via TikTok. Wanneer je hiervoor kiest, moet je een klein budget vrijmaken, maar daarna zorg je ervoor dat je content niet alleen meer volgers bereikt, maar ook een groep geïnteresseerden die nog niet eerder van je hoorden. Zo bereik je dus eenvoudig een grote doelgroep – nu is het enkel nog aan jou om hier de juiste content rondom te maken.

4. Werk crossmediaal

Nu je meerdere kanalen beschikbaar hebt gemaakt voor de promotie van je podcast, wil je natuurlijk zo’n hoog mogelijk volgersaantal opbouwen op al deze kanalen. Dit doe je voornamelijk door deze kanalen ook naar elkaar te laten verwijzen. Je volgers van je Instagram gaan je zo ook volgen op TikTok, en vice versa!

Op zoek naar de juiste content?

Wil je hulp ervaren bij het maken van de juiste content voor je TikTok, Instagram of een ander social medium? Neem dan eens een kijkje op www.traffictoday.nl! Hier ontmoet je een enthousiast team vol verschillende marketeers die jou graag helpen met je marketingvraagstukken. Ervaar het zelf!

https://www.traffictoday.nl/