WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

TikTok-tijd, lessen over het gebruik van onderzoek en co-branding in de luxe-industrie

TikTok-tijd: hoe gedraagt ​​een merk zich op het platform?

Nieuwe TikTok-gebruikers zijn vaak gewoon verdwaald tussen dansen, memes, interessante feiten en andere inhoud. Het is echter niet alleen een digitale entertainmentruimte, maar een handig platform dat een aantal aanzienlijke voordelen voor merken biedt. TikTok stimuleert bijvoorbeeld de verkoop, dus bedrijven die daar geregistreerd zijn, hebben al meer dan 12.000 van hun eigen video’s op dit platform geplaatst. Hier zijn enkele basistips voor het TikTok-account van uw bedrijf:

  • Definieer jezelf. Wie ben jij op TikTok? Aan welke kant vertegenwoordigt u het bedrijf voor miljoenen gebruikers? Als u zich richt op de doelgroep van merken, moet u precies weten hoe u uzelf kunt positioneren en inhoud op dit sociale netwerk kunt presenteren.
  • Blijf bij de tijd. TikTok verandert elke seconde, dus je moet er van tevoren voor zorgen dat interne productieprocessen, zoals goedkeuring van inhoud, snel en actueel zijn.
  • Blijf bij een flexibele contentstrategie. Uw aanpak moet een evenwicht vinden tussen relevante interactieve inhoud en klassieke momenten die bij uw bedrijf passen.
  • Creëer. Het maakt niet uit dat hij zo perfect is. Het algoritme van het platform promoot op organische wijze interessante video’s van hoge kwaliteit. Maar vergeet niet dat TikTok de raarste plek is waar dingen viraal kunnen gaan.
  • Maak deel uit van de gemeenschap. Volg trends. Gebruikers van sociale netwerken belonen merken die om TikTok-trends geven. Word onderdeel van populaire memes.
  • En wees voorzichtig met audio. TikTok voorzag gebruikers van een muziekbibliotheek nadat het had verklaard dat ze niet langer andere populaire muziek zouden kunnen gebruiken. Bovendien moeten bedrijven hun juridische afdeling raadplegen voordat ze door gebruikers gegenereerde meme-soundtracks gebruiken. Dat gezegd hebbende, kun je altijd creatief zijn in het promoten en creëren van je eigen tracks.
  • Laat de Kraken los! Verbeter de prestaties van uw inhoud met de betaalde mediaproducten van het platform.

Lessen uit het gebruik van onderzoek om de impact van uw inhoud te maximaliseren

Contentmarketing en advertenties zien er vaak hetzelfde uit, maar er is één belangrijk verschil: adverteerders krijgen advertentieweergaven, terwijl contentmarketeers een publiek voor hun deur hebben.

Het uiteindelijke doel van contentmarketing is om leidinggevende posities te verwerven en te behouden. U wilt het debat in de branche vormgeven, niet alleen praten over wat er om u heen gebeurt. Marktonderzoek stimuleert vaak het maken van inhoud. Gelukkig hebben technologische vooruitgang ze eenvoudig en goedkoop gemaakt.

In 2005 begon de Mac-verkoop bijvoorbeeld aanzienlijk te dalen, hoewel uit gegevens bleek dat Apple-gebruikers tevreden waren met hun product. De Get a Mac-campagne veranderde het spel door rekening te houden met onderzoek dat de ware oorzaak van het probleem aantoonde. Het idee was om de technologische voorsprong van Apple te creëren.

De campagne was repetitief en eenvoudig, maar kende een indrukwekkende groei in de verkoop van Apple-computers, te midden van een toenemend bewustzijn van de waarde van het merk.

Lesles: leren dat uw publiek u (of uw succesvolle tegenconcurrentie) waardeert, kan een bedrijf helpen om eenvoudige, op prioriteit gerichte inhoud te ontwikkelen.

Uw onderzoek kan en moet net zo creatief zijn als een geweldige advertentie. Gebruik humor, vergelijk, zoek hiaten en schilder een beeld van de toekomst. Identificeer eenvoudig een onderwerp dat een reactie in uw branche zal genereren en stel vragen die helpen voorspellen hoe het probleem er over een jaar uitziet en hoe het de markt zal veranderen.

Co-branding in de luxe-industrie

Co-branding-programma’s zijn een integraal onderdeel geworden van marketingstrategieën in verschillende industrieën, maar nergens zijn partnerschappen prominenter en misschien wel succesvoller geweest dan in de luxe-industrie. Ze zijn erg belangrijk om ervaringen te delen en samen te werken. Meestal domineert geen enkel merk, aangezien elk partnerbedrijf bijdraagt ​​aan het creëren van een “nieuw” product dat beide kanten vertegenwoordigt. Een merk dat een partnerschap initieert, streeft naar samenwerking met een merk dat extra winst zal opleveren voor zijn activiteiten. Meestal neemt dit “initiërende” merk de verantwoordelijkheid voor het daadwerkelijke ontwerp en de fabricage van het eindproduct.

Bedrijven die een product of dienst willen creëren en gebruikers een nog rijkere en betere ervaring willen bieden door samen te werken met een ander merk, zullen op zoek gaan naar iets dat functionele co-branding wordt genoemd. Een van de beste voorbeelden is misschien wel de Bugatti Veyron FBG Hermès supercar, opgericht in 2008 als onderdeel van een samenwerking tussen autofabrikant Bugatti en modehuis Hermès. De naam zelf van het exclusieve model verwijst de klant al naar de belangrijkste Hermès-winkel aan de Parijse Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Trouwens, door zijn voortdurende investering in co-branding te demonstreren, lanceerde Bugatti pas dit jaar een nieuw gezamenlijk product met horloge- en sieradenfabrikant Jacob & Co, waardoor beide bedrijven hun niche-ontwerpen en technische oplossingen moesten combineren.

In de zeer competitieve luxe-industrie van vandaag zijn merken voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om op de markt te groeien en tegelijkertijd kosten te besparen op gebieden zoals de lancering van nieuwe producten. Ze zoeken naar strategieën om het risico op mislukking te minimaliseren. Co-branding reageert effectief op al deze uitdagingen en biedt vaker wel dan niet een win-win-oplossing, aangezien co-branding de bekendheid van beide merken vergroot door middel van marketing, communicatie en vaak bredere media-aandacht.

Hoe merken een publiek kunnen bereiken via esports

Temidden van de pandemie vinden er nog steeds sportevenementen plaats over de hele wereld, en esports blijft de enige sport die in deze moeilijke tijd wordt gehouden. Op sport gerichte merken zien deze sector als een potentiële nieuwe optie voor advertentie-uitgaven.

Op het esports-panel tijdens het Can-Do Drum-festival merkten panelleden op dat bedrijven gewend zijn zichzelf, hun eigen marketingevenementen en logo’s op LED-schermen van het stadion te zien. Ze proberen nu echter uit te zoeken of esports – een ruimte waar merken nog niet bekend mee zijn – een platform is dat kan worden gebruikt om moeilijk te bereiken doelgroepen te bereiken.

We zien veel nieuwe merken die bij de presentaties zeggen: “We willen nieuwe consumenten aantrekken die aangetrokken worden door e-sports.” Ze bevinden zich echter in een ruimte waarmee ze volkomen onbekend zijn. In het stadium van epidemiologische maatregelen moeten we bedrijven uitleggen dat er niet meteen een overgang zal zijn van het tonen van het logo op het voetbalveld naar het tonen tijdens een esports-wedstrijd, om hen vertrouwd te maken met de ruimte en duidelijk te maken welke games vandaag relevant zijn en de grootste efficiëntie kunnen laten zien.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign belgie

webdeveloper

https://webdevelopmentapp.com/nl/