WV-Olympia
Image default
Cadeau

Wat maakt bier zo bijzonder?

HET SMAAKT GOED
Sommige mensen zullen beweren dat dit een omstreden reden is, omdat iedereen een ander smaakpapil heeft. Wij zijn het daar niet mee eens. Omdat er zoveel verschillende smaken bier zijn, zal iemand zeker iets vinden waarvan hij de smaak lekker vindt. We raden een lichte en heldere hefeweizen aan voor wie geen fan van bier denkt te zijn, of een fruitig lambiekbier. Je kunt zelfs champagnebier te pakken krijgen!

HET GEEFT JE EEN GOED GEVOEL
Net als andere soorten alcohol kan bier je een lekkere roes geven. Maar bier heeft meestal een relatief laag alcoholgehalte, rond 4-6%. Dat is geweldig want het vermindert het risico dat alcohol je besluipt en je laveloos achterlaat, tenzij je een ongewoon sterk bier drinkt. Nog interessanter is dat het Indiana Alcohol Research Center ontdekte dat alleen al de smaak van bier, zonder enig effect van alcohol, de aanmaak van dopamine op gang kan brengen, waardoor je je goed voelt.

HET IS VERFRISSEND
Er gaat niets boven nippen aan een koud, bruisend biertje op een warme dag. Hoewel bier je technisch gezien uitdroogt, kan het ongelooflijk verfrissend smaken. Lichte, heldere smaken samen met bruisend koolzuur en koude temperaturen maken bier de perfecte manier om af te koelen.

HET IS SCHOON
Smaak is niet het enige waar brouwers zich op richten. Veel bieren zijn perfect gebrouwen om een prachtige kleur te schenken. Van robijnroze zure bieren tot troebele, goudkleurige tarwebieren met hoge schuimkoppen, bier kan mooi zijn. Samen met het bier zelf kunnen ook bierverpakkingen en tapkrukken kunstwerken zijn, want steeds meer brouwerijen werken met kunstenaars om hun bier te laten opvallen. Bekijk hier onze favoriete tapkrukken, en hier onze favoriete bierverpakkingen.

HET HEEFT EEN GRENZELOZE DIVERSITEIT
Je kunt bijna elke smaak vinden in de wereld van ambachtelijk bier. Er zijn meer dan 2.800 ambachtelijke brouwerijen in de Verenigde Staten, en elk maakt bier op zijn eigen, unieke manier. Van bananenbroodbier tot een brouwsel met Sriracha smaak, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

HET IS GEMEENSCHAPPELIJK
Of je nu met je vrienden van een pint geniet in de plaatselijke bar of blikjes deelt op een huisfeestje, bier is een zeer sociale drank. Het maakt je tong los om gemakkelijker te praten en geeft je een rijkdom aan smaken om over te praten. Het beste van alles is dat je er niet te dronken van wordt als je terloops nipt, zodat je jezelf niet voor gek zet (althans, niet door de alcohol).

Kijk hier eens naar een leuke bier cadeaubox of een borrel cadeaubox.