WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

10 vreselijke loopbaanfouten om te vermijden

werk zoeken

Andrew Furby, CEO van het Amerikaanse persoonlijke ontwikkelingsbedrijf Knowledge for Men, schreef in Qoura over loopbaanfouten die moeten worden vermeden om gelukkig en succesvol te zijn.

1. Luister naar je familie
Het klinkt misschien hard, maar het is waar. Uw gezin wil het beste voor u, maar dat betekent niet dat ze experts zijn in uw vak. Als mama of papa carrièreadvies geeft, vertel ze dan dat je van ze houdt en negeer dan wat ze zeiden.

2. Werk alleen voor geld
Neem nooit een baan alleen voor het geld. Het is gemakkelijker om ze te verdienen als het werk plezierig is en niet schadelijk voor de gezondheid en relaties.

3. Werk alleen omdat u van dit beroep houdt
Veel mensen werken in gebieden waar ze heel weinig betalen. Ze houden van hun werk, maar bevinden zich constant in een stressvolle situatie. Alleen liefde voor een beroep maakt het niet goed voor je.

Het ideaal is balans: als je van je werk houdt en je genoeg geld krijgt om comfortabel en plezierig te leven.

4. Verspil geen tijd om uzelf te begrijpen
Een van de grootste fouten. Als u geen geld investeert in uw persoonlijke groei en tijd om te begrijpen wie u bent, waarom heeft u dan promotie nodig? De eerste stap in welke richting dan ook is zelfontdekking. Begrijp uzelf en uw carrièreplannen zullen logisch zijn.

5. Sta stil
Als je jarenlang goed hebt gepresteerd op je werk, verdien je promotie. Maar de meeste bedrijven zullen het u gewoon niet geven. U moet er zelf naar vragen. Weet wat je waard bent.

6. Spray
Als je goed betaald en veel gevraagd wilt worden, dan moet je een meester in je vak worden. Dit betekent niet dat je niet goed kunt zijn in meerdere disciplines tegelijk, maar begin in één richting.

7. Maak geen verbindingen
Je weet nooit wie je leven voor eens en altijd zal veranderen. En dit zal niet gebeuren als u niet met andere mensen communiceert. Maak er een punt van om elke week minstens drie mensen te ontmoeten. Dit kan gedaan worden tijdens seminars, zakelijke bijeenkomsten, evenementen, etc.

8. Ontwikkel uw merk niet
Het maakt niet uit of u een werknemer of ondernemer bent, u moet uw eigen merk ontwikkelen. Maak een website waar u uw gedachten, meningen en ervaringen kunt delen. We leven in een wereld die wordt gedomineerd door merken.

9. Investeer niet in jezelf
Wil je een goede carrière maken, dan moet je in jezelf investeren. Je moet naar seminars gaan, boeken lezen, indien nodig met een coach werken, enz.

10. Denken dat je carrière alles is
Wat wordt het belangrijkste voor u op de laatste dag van uw leven? Niet de baan of het bedrijf dat u heeft opgebouwd, maar de mensen die u hebben geholpen. Het zijn familie, vrienden en collega’s. Ze zijn erg belangrijk. Uw carrière en succes zijn zinvol, maar u mag nooit mensen opofferen die van u houden.

https://vacatures.today/cat/Accounting28.html

https://www.vindazo.be