WV-Olympia
Image default
Bedrijven

De voordelen van Torx schroeven

Torx schroeven zijn schroeven die met speciaal Torx gereedschap moeten gemonteerd moeten worden. Deze schroeven zijn een groot begrip in de wereld van gereedschap, dit omdat ze en groot voordeel bieden ten opzichte van andere schroeven. Deze schroeven worden de laatste jaren steeds meer gebruikt als alternatief voor de kruiskopschroeven. De kop van deze schroef bestaat uit een stervormig gaat met 3 hoeken, hierin past het bijbehorende gereedschap. Net zoals bij andere schroeven zijn torxschroeven er in verschillende maten, je moet er dus voor zorgen dat je de juiste maat gereedschap hebt voor de schroef om deze aan te brengen. De maten worden altijd duidelijk aangegeven op de verpakkingen van zowel de schroeven als het gereedschap.

Het grote voordeel van torxschroeven ten opzichte van alle andere schroeven is de betere overdracht van de kracht van de schroevendraaier of van de boormachine op de schroef. De kans dat het bitje uit de schroefkop schiet gaat hierdoor flink omlaag. Hierdoor wordt het monteren van de schroef een stuk makkelijker. Ook maken deze schroeven een groter contactvlak, dit zorgt ervoor dat ze een stuk strakker aangedraaid kunnen worden. Behalve dit is het een stuk makkelijker op schroeven te verwijderen, dit komt omdat de schroeven meer grip hebben.

Natuurlijk zijn andere schroeven ook handig om te gebruiken, het ligt heel erg aan waarvoor je de schroeven gebruikt. Soms is het handiger om gebruik te maken van gipsplaatschroeven, dit is het geval bij het monteren van gipsplaten. Deze schroeven zijn op dat moment erg handig omdat ze geen grote gaten in de gipsplaten maken wanneer je er een schroef in draait of slaat. Ook zijn gipsplaatschroeven een stuk handiger om te gebruik wanneer je iets wilt monteren in de muur. Torxschroeven hebben erg veel voordelen maar let goed op waarvoor je de schroeven gebruikt wanneer je kiest voor welke soort schroef je gaat!

http://www.bnvtools.nl

Gerelateerde artikelen

Zo hoef je je minder zorgen te maken

Outplacementbureau

Buitenspeelgoed voor lekker weer