WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

FIFA 19, Wanneer komt het uit?

FIFA 18 is nog maar een paar maanden oud, maar EA is hard bezig met de versie van dit jaar

Hard nieuws over FIFA 19 is moeilijk te krijgen, maar hier is een interessante mogelijkheid: de UEFA Champions League zou in het spel vertegenwoordigd kunnen zijn.

Ondanks een licentie voor de meerderheid van de grote clubs, stadions en competities, is de UEFA Champions League één toernooi dat de FIFA nog niet heeft gehad, omdat rivaal Konami de rechten heeft verworven voor zijn eigen Pro Evolution Soccer-serie. Maar die deal zal dit jaar aflopen, volgens een bericht uit 2015 op de UEFA-site, gespot door DreamTeam.

De deal heeft twee maanden te gaan, maar gezien de release-cyclus zal er in die tijd geen nieuw PES-spel verschijnen. Het kan heel goed worden verlengd, maar met de budgetten van EA lijkt het mogelijk dat EA de licentie van onder de neus van EA kan rukken, en er is geen officiële aankondiging verschenen over de vraag of Konami opnieuw in zijn zakken heeft gegraven. We werken dit bij als we meer weten.

Wat weten we nog meer over FIFA 19? Lees verder om alles te weten wat we tot nu toe weten.

FIFA 19: Functies
Je zou kunnen denken dat er maar zo veel is dat je een spel kunt aanpassen waar de regels van de sport waarop het gebaseerd is nauwelijks zijn verschoven in meer dan 100 jaar. Dat is tot op zekere hoogte waar, maar EA heeft meestal een innovatieve truc uit de mouwen die verder gaat dan alleen cijfers voor squadrons en kits.

Wie staat er op de cover van FIFA 18 dit jaar?

videoplay Wie staat er op de cover van FIFA 18 dit jaar?
Do not Starve: Nintendo Switch Edition …
Do not Starve: Nintendo Switch Edition Announcement & Releasedatum Trailer – Nintendo Switch
Skies of Fury DX Releasedatum Trailer – Nintendo …
Skies of Fury DX Releasedatum Trailer – Nintendo Switch
Ys VIII: Lacrimosa of DANA Releasedatum …
Ys VIII: Lacrimosa of DANA Release Date Trailer – Nintendo Switch
Kingdom Hearts 3: Surprise Characters, …
Kingdom Hearts 3: Verras karakters, werelden en releasedatum
Mulaka Release Date Trailer – Nintendo Switch
Mulaka Release Date Trailer – Nintendo Switch
Je kunt er vrij zeker van zijn dat The Journey voor een derde seizoen zal terugkeren – en het zal waarschijnlijk Star Hunter zijn of een van de andere bit-part-spelers die hun naam hebben gemaakt in de eerste twee seizoenen. Een beetje jammer, gezien de hoeveelheid andere interessante verhalen die er te vertellen zijn in de voetbalwereld, maar je kunt EA niet verwijten dat je moet volhouden met een winnende formule.

EA heeft onlangs gepraat over het feit dat er misschien zelfs geen FIFA 19 is, omdat de serie migreert naar een abonnementsservice die elk seizoen wordt bijgewerkt voor abonnees. Het is iets dat niet helemaal ongetest is, met het mobiele Madden-spel dat de laatste drie jaar wordt bijgewerkt.

EA-topman Andrew Wilson dreef dit idee eerst in een interview met Bloomberg en zei: “Er is een wereld waarin het eenvoudiger en gemakkelijker wordt om die code te verplaatsen – waar we misschien geen jaarlijkse release hoeven te doen. We kunnen echt over die games denken als een 365 dagen durende live-service. “Hoewel hij FIFA niet meteen een naam geeft, speculeren sommigen dat FIFA 19 hier misschien het perfecte voertuig voor is.

Ik ben dubieus, persoonlijk. Wanneer FIFA nog steeds geld afdrukt, zie ik EA nog geen nemen en zich nog maar net abonneren. Het bedrijf heeft de Euro 2012-game uitgebracht als DLC voor FIFA 12 en gezien World Cup 2014 toen een zelfstandige release werd, vermoed je dat het niet zo goed werkte als ze hadden gehoopt. En natuurlijk, om over te stappen naar een abonnement, heb je nog steeds een basisspel nodig – en het kan geen FIFA 18 zijn, dus FIFA 19 komt dit jaar op de een of andere manier …

FIFA 19: Formaten
Dat FIFA 18 op Xbox One, PlayStation 4 en pc verschijnt, is een goed idee. Het goede nieuws is dat na een onderbreking van vijf jaar bij Nintendo, FIFA 18 zijn debuut maakte op de Switch. Nu de Switch blijft verkopen als warme broodjes, is het moeilijk om je een wereld voor te stellen waarin FIFA 19 de sprong naar de handheld-hybride niet maakt.

Hopelijk moedigt de grote installatiebasis EA aan om deze keer een volledige conversie te maken. Vorig jaar, goed als het was, mistte The Journey dankzij het gebruik van een andere engine – dezelfde reden die de PS3- en Xbox 360-edities misliepen.

Daarover gesproken, FIFA 18 verscheen wel op Xbox 360 en PS3. Het zou me niet verbazen als ze dezelfde truc opnieuw zouden trekken, maar de serie moet de laatste jaren op de hardware van de laatste generatie aankomen.

https://www.keysforgames.nl/games/ea-games/fifa-19/