WV-Olympia
Image default
Tuin en buitenleven

Financiële voordelen als u ervoor kiest om een onkruidmachine te huren of te kopen

Er is niets zo vervelend als woekerend onkruid in het openbaar domein, op uw bedrijventerrein of op uw private grond. Het is ontsierend en trekt ook nog eens de voeding van planten en bomen weg die u wél graag ziet staan. Het wordt echter steeds belangrijker om te kiezen voor een duurzaam alternatief om onkruid te bestrijden. Daarom is het bij De Onkruidkoker mogelijk om een onkruidmachine te huren of te kopen, waarmee u onkruidbestrijding uitvoert met heet water.

Hoe werkt onkruidbestrijding met heet water?

Onkruidbestrijding met heet water is eigenlijk zeer simpel en wordt al eeuwenlang gebruikt in de land- en tuinbouw om schadelijk onkruid, woekerende planten en schimmels te verwijderen. Het water in de gas- of dieselgestookte ketel wordt opgewarmd tot ongeveer 100 graden Celsius. De Empas-machine blijft dit proces continu uitvoeren zodat u nooit hoeft te wachten op kokend water tijdens het bestrijden van het onkruid. Vervolgens wordt het op de grond of op het land gespoten. Door de warmte sterft het onkruid uiteindelijk af en is het niet meer levensvatbaar, evenals andere schadelijke schimmels, bacteriën en woekerplanten. Deze milieuvriendelijke apparatuur is bovendien ook financieel en fiscaal erg aantrekkelijk. Wist u bijvoorbeeld dat u voor het huren of kopen van een onkruidmachine gebruik kunt maken van de regionale VAMIL- en MIA-regeling? Op deze manier wordt onkruidbestrijding met heet water een aantrekkelijker alternatief dan chemische herbiciden.  

Start eenvoudig met de bestrijding van woekerend groen

Wilt u ook meer te weten komen over onkruidbestrijding met heet water en waar u een onkruidmachine kunt huren? Neem contact op met de specialisten van De Onkruidkoker en ontdek hoe u op een duurzame manier toch het onkruid kunt verwijderen in het openbare domein, op uw bedrijventerrein en zelfs op uw private grond. Op de website vindt u meer informatie over onkruidbestrijding met heet water en de mogelijkheid om een offerte aan te vragen om een onkruidmachine te huren. Wacht niet te lang en start met bestrijding van het woekerende groen!