WV-Olympia
Image default
Huishoudelijk

Vliegengordijn als kamerscherm gebruiken

Woon je op kamers? Of woon je klein in een woning waarbij de keuken en de woonkamer in één gedeelte zitten? Of een woning waarbij de slaapkamer en de woonkamer in dezelfde ruimte zitten? Dan is het nog wel een lastig om goedkoop een afscheiding te vinden. Een roomdivider zorgt ervoor dat je gemakkelijk één ruimte opsplitst. Je behoudt zo meer privacy in je slaapkamer. Je visite hoeft namelijk ook niet allemaal te zien wat jij op je nachtkastje hebt liggen toch?;-)

 

Roomdividers creeer je bijvoorbeeld met vliegengordijnen.

Een roomdivider in de vorm van een gemetstelde muur is vrij prijzig. Dus moet je vaak naar andere alternatieven zoeken. En dat is niet altijd makkelijk. Soms kan een kamerscherm wonderen doen. Er zijn verschillende kamerschermen te koop bijvoorbeeld met bamboe. Wil je geen kamerscherm of vind je ze te duur? Dan kun je ook eens een blik werpen naar vliegengordijnen. Een vliegengordijn is in eerste instantie natuurlijk bedoeld om vliegen tegen te gaan. Maar al die strengen zorgen natuurlijk ook voor meer privacy. Het is dus eigenlijk een soort decoratief gordijn. En de keuze hierin is best groot.

Draadjesgordijnen zorgen voor privacy

Een goedkoop voorbeeld van een roomdivider is een draadjesgordijn. Die zijn echt super goedkoop en qua prijs kan daar geen kamerscherm tegenop. Een draadjesgordijn is een heel dicht gordijn vol met dunne spaghetti draadjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat je je gordijn eventueel kunt afstemmen op de kleuren van jouw interieur. Ook qua lengte en hoogte valt er veel te kiezen. zo kun je dus ook een passend gordijn kopen als jouw plafond wat hoger is.

Bamboe vliegengordijnen of kralengordijnen kunnen ook mooi zijn

Bamboe gordijnen of kralengordijnen zijn ook een goede optie als kamerscherm. Belangrijk hierbij is wel dat je de dichtheid van het vliegengordijn goed bekijkt. Hangen de draden met kralen of bamboe stokjes netjes strak naast elkaar? Of zitten er kieren tussen de slierten onderling? Hoe dichter de draden naast elkaar hangen, hoe meer privacy je kunt creëeren met je kralengordijn of bamboegordijn. Ga bij aankoop niet alleen op de prijs af. Want juist hierbij geldt: Hoe voordeliger, hoe minder strengen. Online zijn verschillende webshops te vinden die deurgordijnen verkopen. Vraag desnoods even naar de dichtheid van het vliegengordijn, zodat je deze niet voor niets koopt.

Raamhor en dakraamhor

Nu we het over vliegengordijnen hebben als decoratie willen we het ook hebben over vliegengordijnen als functioneel product tegen het binnen komen van vliegen in je huis. Ook hiervoor geldt: Hoe dichter het gordijn is, hoe beter het beschermt tegen vliegen. De kattenstaart is een betaalbaar vliegengordijn met een groot effect. Maar niet iedereen houdt van die fluffy strengen. Daarom kunnen kralen of bamboe hulsjes dus ook een goede optie zijn. Vergeet overigens ook je ramen niet. Want als je deuren voorzien hebt van deurgordijnen maar je de ramen zo open hebt staan komen er alsnog vliegen en muggen binnen. Daarom is het raadzaam om je ramen van raamhorren te voorzien. Een raamhor hoeft helemaal niet zo duur te zijn. De goedkoopste kosten vaak maar 3 of 4 euro. Die werken wel met klitteband. Wil je een wat luxer exemplaar? Dan zul je daar natuurlijk extra geld voor kwijt zijn. Slaap je op zolder en wil je je dakraam ook voorzien van een muggengaas? Bestel dan een speciale dakraamhor. Een dakraamhor is speciaal ontwikkeld voor dakramen. Ook voor de dakraamhor geldt dat ze voordelig verkrijgbaar zijn: zo rond de 15 euro. Maar dat er ook nog veel luxere modellen bestaan, die duurder zijn. De goedkopere dakraamhorren werken net als de goedkope raamhorren met klittenband. Al deze artikelen vind je onder andere online bij Vliegengordijnkopen.nl