WV-Olympia
Image default
Huishoudelijk

Cilindersloten

Tegenwoordig zijn de inbrekers steeds beter in het inbreken in een woning. Daar nemen ze spullen mee die kostbaar en wellicht dierbaar zijn. Wanneer je een inbraak wil voorkomen zijn er meerdere maatregelen die je kan treffen om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken. Een van de maatregelen is om door regelmatige de sloten te vervangen door nieuwe sloten. Bijvoorbeeld een cilinderslot met kerntrekbeveiliging.

Cilindersloten

Beveiligen tegen inbraak kan dus bijvoorbeeld met sloten die niet te oud zijn. Inbrekers weten vaak snel om welke sloten het gaat en welke tactieken zij moeten gebruiken voor de verschillende sloten. Dat is niet het geval wanneer het gaat om een cilinderslot. Niet zomaar elk slot met een cilinder is voldoende. Aangeraden wordt de cilinder met SKG 3 te nemen. Ondanks dat dit een goede beveiliging is, is het nog niet voldoende om inbrekers buiten te houden. Aangeraden worden de Cilinders met SKG 3 met een gehard stalen brug. Met dit slot bent u beveiligd tegen alle verschillende tactieken die een inbreker zal gebruiken om in te breken.

Technieken

Inbrekers hebben namelijk steeds andere technieken en ze passen zich aan op nieuwe sloten. Wanneer jij dus een slot koopt met een beveiliging van een aantal jaren oud, heeft de inbreker hier vast allang een tactiek voor bedacht en weet hij hoe hij dit slot moet openbreken. Zo is dat ook het geval bij sloten die geen SKG 3 kenmerk en stalen brug hebben. Bij deze sloten kan namelijk een inbreker gaan kerntrekken. Kerntrekken houdt in dat de inbrekers een geharde, stalen schroef in het slot draaien door middel van een boormachine. Vervolgens breken zij het slot open met een schroevendraaier en kunnen zij naar binnen. Dit duurt ongeveer 30 seconden voor een inbreker om te doen. Met een kerntrekbeveiliging in het cilinderslot kun je dit dus voorkomen. Dit kan in de vorm van een harde brug. Deze kunnen zij niet zomaar openbreken. Naast dat het slot dus beveiligd moet zijn tegen de standaard inbreek technieken, is het verstandig om een verharde, stalen brug in het slot te nemen. Op die manier ben je verzekerd tegen inbraak van eigenlijk alle sloten.

Tot slot

Welk cilinderslot je verder kiest maakt vrij weinig uit, belangrijke punten waar je op moet letten zijn: Is het een cilinderslot? Heeft het slot een extra kerntrekbeveiliging? heeft het slot minimaal een SKG 3 keurmerk? Wanneer dat het geval is, zorgt het slot voor een veel meer beveiligd huis. Neem gauw een kijkje tussen alle sloten om de juiste te kiezen.

https://mc-cilinder.nl/cilindersloten/