WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

Waarop u moet letten bij het kopen van een hondentuig

Waarop u moet letten bij het kopen van een hondentuig

Een hondentuig is een fantastische manier om uw hond comfortabel te houden en ervoor te zorgen dat hij zich niet bezeert als hij trekt. Een zacht en gewatteerd wandeltuig met een riembevestiging is nu de voorkeursoptie voor de meeste hondeneigenaren in vergelijking met het gebruik van een halsband en riem om uw hond te controleren. Controleer de maten voor uw aankoop om zeker te zijn van de perfecte pasvorm voor uw hond.

Wat is een hondentuigje?

Een hondentuigje verschilt van de traditionele halsband of slipriem, omdat het om het lichaam van de hond gewikkeld zit en een robuustere en comfortabelere manier biedt om een riem te bevestigen en met uw hond te wandelen. Veel mensen kiezen nu voor een harnas om te voorkomen dat honden trekken of om de hond gewoon niet te laten stikken als ze toch trekken. Hondentuigen zijn ook een belangrijk hulpmiddel bij hondentraining.

De beste hondentuigen voor in de auto zijn ook een goede manier om uw hond veilig en op zijn plaats te houden tijdens het rijden, omdat u extra bevestigingen kunt krijgen die kunnen werken met de veiligheidsgordel van de auto.

Voordelen van een harnas ten opzichte van een halsband

Hondentuigjes zijn zo ontworpen dat ze comfortabel om de borst van uw hond passen en achter de nek langs op de rug. Ze zijn meestal zo ontworpen dat de druk en spanning gelijkmatig wordt verdeeld, zodat uw hond zich niet bezeert. Werkhonden dragen meestal een harnas zodat ze gemakkelijk onder controle kunnen worden gebracht terwijl hun nek wordt beschermd tegen hardhandig trekken, wat ernstige problemen voor de hond kan veroorzaken.

Zowel de hond als de eigenaar hebben baat bij een harnas: de eigenaar heeft de controle over de hond omdat hij hem stevig vasthoudt en niet stikt als hij plotseling trekt, en ten tweede wordt de hond veel steviger en comfortabeler vastgehouden, waardoor wandelen een aangenamere ervaring wordt. Heeft u ooit een hond gezien die aan de lijn trekt en zich ongemakkelijk voelt? Dat kan vermeden worden met een tuigje aan de leiband.

Wat moet je zoeken in een harnas?

Harnassen zijn er in verschillende vormen, maten, materialen en accessoires, dus het kan een beetje verwarrend zijn welke optie nu eigenlijk het perfecte hondentuig is. Toen we de testers van de gulle bedrijven ontvingen, moesten we een aantal punten en controles bedenken om de harnassen te beoordelen en ze te scoren op individuele verdiensten voordat we met een totaalscore kwamen. Dus, hier zijn enkele belangrijke aspecten om te zoeken als je op zoek bent naar een harnas:

Sterkte

Het harnas moet sterk zijn en gemaakt van duurzame materialen zoals nylon, zodat het tegen een stootje kan en u optimaal van uw wandelingen kunt genieten.  Controleer wat het hoofdmateriaal is en hoe sterk de o-ring voor de riemclip en de gespen zijn.  Kijk of er recensies zijn van gebruikers die een paar weken of maanden na hun aankoop klagen.

Comfort

Biedt het harnas voldoende comfort voor uw hond? Als u de hond moet trekken tijdens de training, wordt de kracht dan verdeeld over het voorste gedeelte van de borstkas? Is het voorste deel gemaakt van licht ademend materiaal? Het werd ons bij het ontvangen van de testers duidelijk dat sommige harnassen gemaakt zijn met het comfort van de hond in gedachten, terwijl andere dat niet zijn. Of u nu een kleine, middelgrote of grote hond hebt, u zult willen dat het tuigje goed past om maximaal comfort over de borst en voorpoten te bieden; het is de moeite waard om het type tuigje te onderzoeken om er zeker van te zijn dat de pasvorm aan uw hond kan worden aangepast.

Veiligheid

U wilt er zeker van zijn dat de clip en de riem veilig kunnen worden bevestigd aan het type harnas dat u kiest, zodat zelfs de grootste honden veilig zijn. Reflecterend materiaal; als u in het donker met uw hond gaat wandelen, raden wij u aan een type met reflecterend materiaal te kiezen.

Gemakkelijk om te doen of gemakkelijk af te doen

U wilt een tuigje dat net zo gemakkelijk af- als afgedaan kan worden. Wij hebben in onze tijd harnassen gehad die als puzzels waren om aan en uit te trekken. Hetzelfde geldt voor de clipbevestiging; u wilt de clip snel om kunnen doen om volledige controle te behouden tijdens uw wandelingen. Kies een harnas dat eenvoudig aan en uit te doen is om tijd te besparen en frustratie te voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Scoren in Google met uw eigen ( magento ) webshop

Kunstgras kopen voor buiten of binnen

Quick werkschoen en Tricorp kleding | Trots uit Nederland