WV-Olympia
Image default
Sport

3 handige tips voordat je een workout gaat doen

Sporten is goed voor de mens en gelukkig sporten er al heel veel mensen in Nederland. Soms is het alleen lastig om de motivatie te vinden om te gaan sporten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen vooraf aan je workout die het sporten een stuk makkelijker maken. Ben jij hier wel benieuwd naar? Dan kan je het beste hieronder even verder lezen om drie handige tips te vinden. 

 

Probeer een pre-workout

 

Misschien heb je er ooit al van gehoord, maar een pre workout wordt steeds vaker gebruikt. Een pre-workout is een supplement dat gebruikt dient te worden voordat je aan de training begint. Het heet niet voor niets een pre-workout. Een pre-workout kan je nemen door het poeder te mengen met water en het als een shake te drinken. 

 

Maar waar zorgt een pre-workout voor? Een pre-workout zorgt ervoor dat jij een boost van energie krijgt. Dat is ideaal op de momenten waarop je eigenlijk geen kracht hebt om een training te doen. Door de pre-workout heb je dus wel de kracht om te beginnen aan de training. Hiernaast zorgt het ervoor dat je meer haalt uit de training. Je kan met volle concentratie gaan sporten. 

 

Stel de workout samen

 

Als je de pre-workout hebt gebruikt, kan je beginnen met het bedenken van een workout. Het is slim om een workout vooraf vast te stellen zodat je weet wat je allemaal moet doen. Dit kan zelfs voor meer rust zorgen in jouw hoofd. Je hoeft je namelijk tijdens de training niet zorgen te maken over wat de volgende stap is in jouw training. 

 

Voor veel mensen werkt het vooraf opstellen van een training vaak erg motiverend. Het is dan duidelijk wat er moet gebeuren tijdens de training. Je kan tijdens de training dan de oefeningen afstrepen en dat is een soort kleine beloning. Het werkt ook altijd goed om sowieso een beloning te bepalen.

 

Zorg voor genoeg eiwitten

 

Staat er een zware training op het programma? Dan is de kans groot dat je achteraf spierpijn krijgt. Spierpijn wordt vaak veroorzaakt door intensieve trainingen waarbij er scheurtjes ontstaan in de spieren. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je niet zoveel last hebt van spierpijn, is het consumeren van voldoende eiwitten. Een sporter moet eigenlijk sowieso meer eiwitten innemen. 

 

Je kan ervoor kiezen om voor de training iets te eten waarin eiwitten zitten, maar je kan ook kiezen voor een eiwitsupplement zoals een eiwitten shake. Het is slim om de shake voor de training te drinken, zodat deze de tijd krijgt om verwerkt te worden in het lichaam. Je zal achteraf merken dat je minder spierpijn hebt.