WV-Olympia
Image default
Zakelijk

Voordelen van 3D lasertechniek bij 3DLS

Toenemende vraag naar 3D scanning

De laatste jaren merken wij bij 3DLS ook een toenemende vraag naar 3D laserscanning. met decennia lang ervaring en meer dan 1mln m2 scan oppervlakte behoren wij tot één van de meest ervaring 3D scanning partijen van Nederland. Voor het inmeten van bestaande bouwprojecten, objecten, gebouwen en installaties kunt u vertrouwen op onze deskundigheid en onze hoogwaardige Faro 3D laserscanner van de laatste generatie. Met onze apparatuur en kennis, willen wij u graag terzijde staan en adviseren.

Voordelen van 3D lasertechniek

3D scanning is een techniek wat al langer bestaat, maar vooral de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen in toepassing en gebruik. Door verdere digitalisering in de bouw en architectuur is er meer behoefte aan digitale 3D modellen van gebouwen, objecten en installaties voor nauwkeurige metingen. Deze meetmethode biedt vele voordelen tijdens het bouwproces ten opzichte van traditionele metingen. De 3D laserscanner maakt 360 graden scans en meet dit in de vorm van duizenden meetpunten die samen een meetpuntenwolk vormen (pointcloud). De data wordt vervolgens realtime gemeten en opgeslagen in de cloud dankzij de Faro webshare software. Met de juiste 3D CAD programmatuur kan deze scandata gebruikt worden voor nauwkeurige 3D tekeningen en modellen.

3D scanning ideaal voor as-built situaties

Een ander groot voordeel van digitaal scannen en het gebruik van puntenwolken is de mogelijkheid om de bestaande situatie goed in kaart te brengen en deze te analyseren. Denk bijvoorbeeld aan verzakkingen, scheefstand en scheurvorming, zodat hieruit gefundeerde conclusies opgemaakt kunnen worden. Bij 3DLS proberen we klanten daarom ook te overtuigen om te kiezen voor 3D scanning omdat dit de kans op ontwerp- en bouwfouten aanzienlijk verkleint. Bovendien fungeren deze 3D scans als een waardevol blauwprint met veel detail van de huidige – of nul – situatie.

Haarscherpe beelden voor een digitale virtuele tour

De ontelbaar veel punten die worden vastgelegd worden stuk voor stuk in haarscherp beeld opgeslagen voor een fotorealistisch beeld. Het is de zelfde manier hoe Google haar beelden vastlegt voor Google maps. Diezelfde techniek kan 3DLS ook voor uw organisatie bieden middels een virtuele tour door bijvoorbeeld de fabriek, productiehal of installatie complex. De mogelijkheden is eindeloos en eindeloos.

Bekijk op onze website een DEMO 3D tour van een fabriek.

Ideaal voor gebruik in aardbevingsgebieden en leidingnetwerken

In aardbevingsgebieden, zoals Groningen, is het gebruik van 3D scanning een ideale manier om juridisch vast te leggen wat het gevolg is geweest van een aardbeving. Omdat onze scanners licht, compact en mobiel is kunnen wij deze snel en nagenoeg overal er wereld gebruiken. Maar u kunt zich ook bedenken dat 3D scanning uitstekend geschikt is voor het in kaart brengen van complexe en grote leidingnetwerken. Denk hierbij aan bedrijven die werkzaam zijn in de chemie, afval verwerking, olie en gas.

https://www.3dls.nl/