WV-Olympia
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over verkeersborden (+ een kooptip!)

Verkeersborden bestaan niet voor niets. Samen met rijstrookmarkeringen en verkeerslichten bijvoorbeeld zorgen ze ervoor dat al het verkeer in goede banen wordt geleid. Alleen Nederland telt al maar liefst drie miljoen verkeersborden in totaal. Wereldwijd ligt dit aantal natuurlijk vele malen hoger. Verkeersborden kunnen verschillende dingen aangeven, van verboden tot dingen die weggebruikers juist wél moeten doen. Om het allemaal wat gemakkelijker te maken, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat, is het uiterlijk van de borden in heel Europa ongeveer hetzelfde. Zo kan er geen verwarring ontstaan. Wil je meer te weten komen over verkeersborden? Lees dan even verder. Onderaan deze blog geven wij je bovendien graag een kooptip mee.

 

Verschillende categorieën verkeersborden

Verkeersborden kunnen in verschillende categorieën worden ondergebracht. Zo hebben A-serie verkeersborden betrekking op de snelheid en gaan E-serie verkeersborden over parkeren en stilstaan. Daarnaast zijn er ook nog verkeersborden die de voorrang of de rijrichting regelen. Andere categorieën zijn onder meer: geslotenverklaring, bebouwde kom, bewegwijzering, informatie en waarschuwing. Alle verkeersborden zoals die hier in Nederland gedefinieerd zijn, vind je in de Verkeerswet en Verkeersbordenregelgeving van 1990. Wist je trouwens dat er ook speciale verkeersborden bestaan voor de scheepvaart? Want ook de waterwegen moeten natuurlijk op een veilige manier te bevaren zijn. Zowel voor de beroepsvaart als voor de pleziervaart.

Houd rekening met de plaatsingsvoorschriften

Wil je verkeersborden plaatsen? Dat mag je niet zomaar doen. Je dient namelijk rekening te houden met de plaatsingsvoorschriften. Deze staan vermeld in de BABW uitvoeringsvoorschriften voor verkeersborden. Om een veilige situatie te creëren moeten borden altijd op voldoende afstand van de weg worden neergezet. Wanneer een bord te dicht op de weg wordt geplaatst, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden, bijvoorbeeld wanneer er een uitwijkmanoeuvre gemaakt moet worden. Een ander voorschrift zegt dat borden niet alleen overdag, maar ook ’s nachts goed zichtbaar én leesbaar moeten zijn.

Kooptip verkeersborden

Wil je graag verkeersborden kopen? Bij Traffic Safety Systems vind je een ruim assortiment. Van standaard verkeersborden en scheepvaartborden tot speciale LED attentieborden en diverse bevestigingsmaterialen zoals buispalen, flespalen en scharnierbeugels, je vindt het hier allemaal. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de vriendelijke en behulpzame klantenservice.

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/