WV-Olympia
Image default
Gezondheid

Chiropractie: een doeltreffende techniek die voor meer levenskwaliteit zorgt

Chiropractie is een evidence-based methode om functionele stoornissen van het bewegingsapparaat van het lichaam, d.w.z. de samenwerking tussen gewrichten, spieren en het zenuwstelsel, te onderzoeken, te diagnosticeren en te behandelen.

Vaak zijn gewrichts- en spierpijn, evenals stijfheid of gevoelloosheid, symptomen van disfuncties van het bewegingsapparaat, zogenaamde biomechanische disfuncties, die chiropractors doeltreffend kunnen behandelen.

Deze disfuncties treden op wanneer het bewegingsapparaat overbelast is. Deze overbelasting is bijna altijd multifactorieel, wat betekent dat geestelijke en lichamelijke stress een belasting veroorzaken die het bewegingsapparaat zo sterk beïnvloedt dat het moeite heeft om normaal te functioneren. Dit uit zich meestal in pijn of stijfheid.

Biomechanische disfuncties komen voor bij mensen van alle leeftijden. Daarom kunnen kinderen en volwassenen door een chiropractor Nijmegen worden gezien.

 

Consult met de chiropractor in Nijmegen

Tijdens het eerste consult met de chiropractor vertelt de patiënt over zijn problemen. De deskundige voert dan een onderzoek uit met behulp van orthopedische, neurologische en chiropractische onderzoeksmethoden om tot een diagnose te komen.

Als de deskundige van mening is dat uw problemen met chiropractische zorg kunnen worden opgelost, wordt u op de hoogte gebracht van het aanbevolen behandelplan.

 

Chiropractische behandeling

De chiropractor Nijmegen gebruikt verschillende behandelingstechnieken, maar het gemeenschappelijke punt is dat alle technieken manueel zijn, wat betekent dat de beroepsbeoefenaar zijn handen gebruikt om de functie van het spier- en skeletstelsel te herstellen. Vaak wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde manipulatietechniek, een snelle, veilige en doeltreffende manier om een gewricht en de omliggende structuur zo optimaal mogelijk te laten functioneren.

De keuze van de behandelingstechniek wordt aan elke patiënt individueel aangepast. Alle gewrichten van het lichaam kunnen manueel behandeld worden. De technologie die voor elke patiënt wordt gebruikt, is uniek en toegespitst op elke specifieke situatie.

 

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn bijna niet waarneembaar en bestaan uit plaatselijke gevoeligheid, die kan optreden tijdens de eerste 24 uur na een chiropractische behandeling. De pijn is vergelijkbaar met het gevoel dat men ervaart na het sporten, ongeveer 50% van de mensen die met chiropractie behandeld worden hebben deze symptomen, vooral na de eerste behandelsessie. De gevoeligheid verdwijnt gemiddeld na 1-2 dagen.

Chiropractie is een veilige en effectieve praktijk die de oorzaak van de pijn behandelt en niet alleen de symptomen. Het is een niet-invasieve techniek die zorgt voor een betere kwaliteit van leven en welzijn.