WV-Olympia
Image default
Kinderen

De slaapkamer mee laten groeien met je kind

 

Een kind ontwikkelt zich in de eerste jaren enorm. Zo gaat een kind van baby naar peuter, naar kleuter, naar schoolkind, naar puber naar volwassenen. Met deze stappen horen ook stappen in de kinderkamer. Je begint bij een babykamer, maar al snel moet je kind andere of meer dingen hebben in de kamer. Om je op weg te helpen wordt verder in dit artikel verteld wat een kind bij welke levensfase nodig heeft in de slaapkamer.  

 

Babykamer

 

Een babykamer heeft nog niet veel spullen nodig voor je kind zelf. Natuurlijk heb je een bedje nodig. Dit zal in veel gevallen een wiegje of een ledikantje zijn. Handig is om hier te kiezen voor een bedje dat je nog kan verstellen in hoogte, zodat je baby niet uit het bed kan vallen. Verder heb je ook een commode nodig in de babykamer. Deze commode wordt gebruikt om de baby te verschonen en aan te kleden. Ook biedt deze commode genoeg opbergruimte. Verder is het ook handig om een stoel en een nachtlampje aan te schaffen. Als ouder kan je makkelijk met de stoel in de kamer zitten, ook met je baby op schoot. Een nachtlampje kan voor rust en kalmte zorgen bij je baby. Verder heb je een babyfoon nodig om de baby in de gaten te houden. Voor de kleding kan je ook nog een kledingkast toevoegen aan de kamer.

 

Peuterkamer

 

Een peuter of kleuter groeit snel, en dus heeft de kamer een make-over nodig. De stijl ligt vaak aan of het een meisje of een jongen is, en daarom is het ook handig om een vaste stijl aan te houden. Verder heb je voor je peuter of kleuter een bed nodig. Er zijn juniorbedden die ideaal zijn voor je peuter. Daarnaast blijft een commode ook handig, kinderen zullen rond de drie jaar zinderlijk zijn, en daarvoor is het dus nog wel handig om daar je kind te verschonen. Verder heb je nog een kledingkast, en heb je opbergplekken nodig voor het speelgoed van je kind. Een bureau is nog niet een essentieel onderdeel, maar zou al kunnen.

 

Schoolkind

 

Een schoolkind heeft al iets meer eisen dan een peuter of een baby. Natuurlijk is voor een schoolkind ook een bed nodig. Verder is de kledingkast ook nodig die bij een peuterkamer ook nodig was. De commode kan verdwijnen uit de slaapkamer. Verder is opbergruimte natuurlijk wel belangrijk. En nu is het mogelijk wel al tijd voor een kinderbureau. Een schoolkind kan op een gegeven moment huiswerk krijgen, en dan is het wel zo fijn dat je kind een eigen plekje heeft om aan het werk te gaan. Je kan een mooi kinderbureau bij Emob krijgen, die aan de wensen voldoet van je kind. Zo heb je speciale bureaus die je kan kantelen om te tekenen, maar zijn er ook standaard bureaus waar je kind makkelijk en fijn aan kan zitten.

 

Tien / puberkamer

 

Een tiener/puber heeft al veel wensen, en een sterke eigen mening. Dus het inrichten van de kamer zal ook op basis zijn van de wensen van je puber. Je puber wilt waarschijnlijk meer ruimte, groter bed, een bureau met een mooie computer. Noem het maar op de wensen zullen er zijn. Het is dus ook belangrijk dat de slaapkamer minder een kinderkamer is. De muren zullen geen kinderlijke printen hebben, en het speelgoed kan je als ouder op zolder opbergen.

 

Volwassenen

 

Een volwassenen is iemand van 18 jaar of ouder, en zal mogelijk al snel uit huis gaan. Een jongen of meisje van deze leeftijd wilt al graag een twijfelaar of een tweepersoonsbed. En wil een eigen plek waar hij of zij niet wordt gestoord.

Gerelateerde artikelen

Fietsen en ontwikkeling van kinderen

Wat zijn Autopeds?

Wat is er zo leuk aan een skateboard?