WV-Olympia
Image default
Kinderen

Wat zijn Autopeds?

Een autoped is een veel grotere, bredere en sterkere variant van een normale step de autoped heeft veel grotere en bredere wielen dan een normale step. Maar dat is niet het enige, want een autoped heeft ook een veel breder frame dan een normale step dit is zodat je een veel groter staan vlak hebt en beter je evenwicht kan houden en het dus ook gemakkelijker is om te steppen. Dit is natuurlijk erg fijn en deze autopeds worden vooral veel gebruikt voor kleinere kinderen misschien had je vroeger zelf wel een op jouw kleuterschool. Dit is namelijk een plek waar je ze wel regelmatig ziet op het schoolplein van een kleuterschool. Dus een autoped is een sterkere en grotere versie van een normale step dit is veiliger en steviger zodat die veel door kinderen gebruikt kan worden.

Verschil tussen autoped en normale step?

Een normale step is een stuk zwakker dan een autoped dit is omdat een normale step een stuk kleiner lichter en minder robuust is. Daarom is een autoped ook een stuk veiliger en zijn ze erg handig voor kleine kinderen die het leuk vinden om te steppen. Deze steppen zijn een stuk groter en hebben ook grotere wieltjes de steppen zijn bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar en zijn dus een stuk veiliger dan een normale step. Je hebt ook veel verschillende soorten autopeds lees daar in het volgende kopje meer over.

Verschillende soorten autopeds

Je hebt veel verschillende soorten autopeds je hebt natuurlijke grote en kleine soorten, maar je hebt ook autopeds die speciaal bedoeld zijn om op te stunten. Die zijn vaak nog een stuk steviger en wat lichter. Je hebt ook verschillende soorten waarbij het achterwiel kleiner is dan het voorwiel en dit zorgt voor extra stabiliteit. En vaak verschilt het bij de autopeds veel in de vorm je hebt namelijk ook veel verschillende soorten sturen op de steppen. Dit zorgt ook allemaal weer dat de step zwaarder of lichter is.

 

https://kidsbikes.nl/autopeds