WV-Olympia
Image default
Kinderen

Wat is er zo leuk aan een skateboard?

Wat is eigenlijk zo leuk aan een skateboard? Naast dat het gewoon een houten plank is met wieltjes eronder kan het extreem handig en leuk zijn! Ook bestaan er veel verschillende skateboards. In dit artikel gaan we uitleggen wat je er allemaal mee kan doen en wat voor verschillende skateboards er zijn!

 

Wat kan je doen met een skateboard?

Je kan een skateboard voor allerlei verschillende doeleindes gebruiken. Om trucjes mee te doen of als vervoermiddel. Je zou het skateboard zelfs kunnen gebruiken om er een doos op te vervoeren en naar voren te drukken. Er bestaat een hele skateboard cultuur rondom skaten. Er bestaan verschillende skateboard merken die ook kleding uitbrengen en winkels die geopend zijn speciaal voor skaters! Tony Hawk heeft een grote rol gespeeld in deze cultuur. Hij was vroeger een van de beste skaters in de wereld. Ook bestaan er skateboard games waarop je allemaal trucjes kan proberen. Deze trucjes kun je dan weer nadoen in het skatepark bij jou in de buurt!

 

Welke verschillende skateboards zijn er?

Je hebt veel verschillende skateboards. Je hebt skateboards om lange afstanden mee te maken, je hebt ook skateboards om hoge snelheden mee te behalen. Deze hebben meestal net iets betere wieltjes dan een trucjes skateboard. Dit hebben ze gedaan om de snelle skateboards zo snel mogelijk te maken en extra veilig te maken. Veel van deze mensen dragen daarom ook een helm. Een skateboard om trucjes mee te doen bestaat uit 5 belangrijke punten. Het Deck, de trucks, de wielen en de lagers. Een trucjes skateboard kan je bijvoorbeeld gebruiken voor halfpipes en skate ramps.  Je kan je skateboard precies afstellen op jouw behoeftes. Zo kan je de er verschillende soorten griptape op doen en de trucks zo los maken als je wil zodat je makkelijk bewegingen en rondjes kunt maken met het skateboard.

https://kidsbikes.nl/skateboards