WV-Olympia
Image default
Dienstverlening

De voordelen van een bhv cursus

Een BHV cursus heeft meerdere voordelen. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Bij verschillende bedrijven kan er natuurlijk gewerkt worden in zeer veel risicovolle situaties. Om deze situaties minder riskant te maken, kan een cursus bhv een echte aanrader zijn. Hiermee kunnen eventuele ongelukken snel worden verholpen, maar wat voor voordelen heeft een BHV cursus voor een werknemer? In dit artikel leest u daar meer over.

 

Duurzaamheid

Een BHV cursus voor een werknemer, kan als voordeel hebben dat de duurzaamheid daarmee wordt vergroot. Dat wil zeggen: als werknemer geeft u zichzelf meer waarde met deze cursus. U kunt bijvoorbeeld ingezet worden voor verscheidene situaties en dat is natuurlijk een zeer groot voordeel te noemen. Het is dus in principe een win-win. Aan de ene kant een win voor de werkgever, want deze investeert op die manier in de veiligheid. Maar tegelijkertijd ook voor de werknemer; deze maakt zichzelf meer waard. Dus om die redenen kan een bhv cursus dan ook aan te raden zijn.

 

Kosten gedekt

Een ander voordeel voor een werknemer, is dat de kosten van een bhv cursus meestal worden gedekt en ook dat is een groot voordeel te noemen. De kosten kunnen meestal worden gedekt en bovendien kan de werknemer dit in de arbeidsuren gaan volgen. Een cursus bhv duurt namelijk slechts enkele dagdelen. Voor een bedrijf is het een investering, waar uiteindelijk veel uit wordt gehaald en ook dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen.

 

Genoegdoening

Een ander belangrijk voordeel van een cursus, is dat het ook een vorm van genoegdoening geeft. Het geeft natuurlijk een voldaan gevoel als u weet u andere mensen kunt helpen en ook dat maakt een cursus zeer mooi. Bovendien kan er ook gesteld worden dat er een bepaalde mate van spanning mee gepaard gaat. Dat wil zeggen: mocht er iets gebeuren in het bedrijf, dan staat u als werknemer in de frontlinie en dat zorgt ook voor een bepaalde excitement. Bovendien is het werk ook nog eens zeer divers te noemen, dus ook dat kan als een belangrijk voordeel worden gezien.

 

Wilt u meer informatie over het behalen van een BHV cursus? Bezoek de website www.arehbo.nl voor meer informatie.