WV-Olympia
Image default
Management

DISC als team training? Altijd doen!

Disc training voor teambuilding

Voor onze jaarlijkse teamactiviteit zijn we opzoek gegaan naar een methode die ons beter leert samenwerken. We kwamen op allerlei oplossingen uit, zoals NLP, MBTI en ook DISC. Een DISC training  had al snel onze voorkeur, vanwege het praktische karakter van DISC en de eenvoudige interpretatie. Maar welke disc-aanbieder past bij ons, vroegen we ons af? We wilden sowieso een training met voldoende interactie. En zo zijn we uitgekomen bij een DISC training in combinatie met samen koken als interactieve werkvorm, Hartstikke leuk en toepasselijk, omdat we allemaal werkzaam zijn in de horeca. Alvorens met de training te beginnen, legden we allemaal een DISC test af.

De Disc test als voorbereiding op de training

De DISC test bleek een eenvoudige vragenlijst, waarbij je aan de hand van stellingen en meerkeuzevragen kunt aangeven wat je van een stelling of vraag vindt. Na het afnemen van de DISC test , krijg je een voorbeeld rapport te zien met de vraag of je je erin herkend. Dat bleek in mijn geval zo te zijn, waardoor ik de DISC test meteen kon valideren.

Coaching persoonlijke effectiviteit na de training

Na afloop van de disc training kon elke deelnemer intekenen op coaching persoonlijke effectiviteit. Wat door iedereen met veel enthousiasme is gedaan. Iedereen zag het nut in coaching op persoonlijke effectiviteit, omdat daarmee het resultaat van de training goed verankerd werd. Voor ons heeft de training disc en de disc test een positieve bijdrage geleverd aan de persoonlijke- en teameffectiviteit. We hebben na een half jaar zelf nog een opfris training disc gedaan, omdat het ons zoveel gebracht heeft. Disc, we kunnen het elk team of individu dat wil groeien aanraden!

http://style-by-yvs.nl/lifestyle-by-yvs/gedrag-en-communicatie/