WV-Olympia
Image default
Gezondheid

Hoe voorkom ik een kater? Anti-katertips

Het bekende vrijdagavond zinnetje na het werk: hé ga je nog iets mee drinken? Je zweert tegen de collega’s en jezelf: ééntje dan! Maar het is natuurlijk heel gezellig en zoals al zo vaak is gebeurd: ééntje worden er al gauw meerdere. Als je je hier niet op voorbereid hebt, dan ligt de kater van de volgende dag al om een hoekje te loeren. Daarom zijn hier enkele anti-kater tips om die kater nu voor eens en voor altijd de baas te kunnen!

Voorkom die barstende hoofdpijn door water te drinken

Een kater voorkomen is niet zo eenvoudig. Echter zijn er wel een aantal tips tegen een kater zodat je niet te hard hoeft af te zien. Een kater krijg je deels door de uitdroging van je lichaam door alcohol. Daarom is het belangrijk dat je voldoende drinkt, water wel te verstaan, tijdens en na het alcohol drinken. Hierdoor zal je minder uitdrogen en zal de barstende hoofdpijn ’s morgens al sowieso een heel stuk minder zijn.

Eet alvorens te beginnen met drinken

Alcohol zorgt ook voor irritatie aan het maagslijmvlies met als resultaat: overgeven. Nog een truc tegen een kater is daarom: eet de avond voor je gaat drinken genoeg en dan het liefst van al nog vettig. Vettig eten zorgt namelijk voor een bodemlaag waardoor je lichaam de drank beter zal kunnen verwerken en de lever de alcohol beter zal kunnen afbreken.

Kater voorkomen door Premulon

Als je hier nog geen doosje van in huis hebt liggen, is dit misschien wel een aanrader. Premulon is een anti kater middel die zorgt voor een snellere afbraak van alcohol waardoor je kater wat milder zal zijn. In dit middel zit een bloedzuiverende stof aangevuld met vitamines die de alcohol nu net heeft afgebroken. Neem gerust voor je gaat stappen hier een paar van en voor je gaat slapen nog eens. Niet mee dan 4-6 stuks op 24 u nemen is wel aangeraden.

Neem een paracetamol voor je lange nachtrust

Naast deze anti-katertips is er ook nog de standaard geneesmiddel zoals Paracetamol. Neem hier voor je gaat slapen één tabletje van in samen met wat water. Je lichaam wordt gehydrateerd en tijdens je nachtrust zal dit geneesmiddel zijn werk kunnen doen waardoor je ’s morgens fris uit je bed kan stappen! Dit in combinatie met een lange slaap, die je lichaam nodig heeft om te herstellen en om terug energie op te bouwen, komt het helemaal goed. Als je deze tips tegen een kater in het achterhoofd houdt en toepast, kan je best nog wel genieten van je avondje uit na het werk en hoef je het helemaal niet bij watertjes of frisdrank te houden!