WV-Olympia
Image default
Vakantie

Glamping Algarve: Luxe en vrijheid in het zuiden van Portugal

Vroeger was de Algarve de zuidelijkste provincie van Portugal. Officieel bestaat de Algarve niet meer, door een administratieve herindeling. Voor het toerisme maakt dit niet uit, want de toerist laat zich geen zand in de ogen strooien. Als je eenmaal weet hoe fijn het hier vakantievieren is, dan kom je terug, hoe de regio ook heet. Geniet van een fantastische vakantie met glamping Algarve.

Stranden en rotsen

Als je Algarve zegt, zeg je strand. En inderdaad, de Algarve is goed voor ruim 170 kilometer kustlijn, met prachtige baaitjes, mooie zandstranden en prachtige natuurgebieden. Maar ook hoge rotsen en kliffen. De Algarve is bij uitstek een plek om te werken aan je zomerkleurtje en voor watersportactiviteiten. Neem je flippers en snorkel mee om met dolfijnen te zwemmen, of boek een duik bij een van de vele duikscholen.

Dorpjes en steden

Aan de kust vindt je ook een aantal grote steden. Denk aan Albufeira en Portimao, die zijn uitgegroeid tot een paar van de belangrijkste badplaatsen. Ietsje verder van de kust liggen de oude dorpjes en stadjes. Een wandeling door een van deze dorpjes voelt vaak als een reis terug in de tijd. In het bijzonder Tavira, Monchique en Vila do Bispo zijn het bezoeken meer dan waard.

Vis

Het zal niet verbazen dat de visserij voor deze kustregio altijd erg belangrijk is. Dat zie je ook terug op de menukaart van de meeste restaurants in deze regio.

Actief

Als je moe bent van het liggen en wat beweging wilt, is een goede wandeling door de natuur zeer aan te bevelen. Of sla een balletje; bij de grotere plaatsen zijn meerdere golfbanen te vinden.

Anders slapen met glamping Algarve

De Algarve is een bekende bestemming. Goede kans dat je vrienden er al eens geweest zijn. Als jij wilt thuiskomen met bijzondere verhalen, heb je een bijzondere accommodatie nodig. Maar dan wél van alle gemakken voorzien. Bijvoorbeeld de Safari tent of de gepimpte (erg retro) caravan. Dát is nog eens genieten! Kijk op Glamping.nl voor deze prachtige plekken of voor nog meer reisinspiratie.

https://glampings.nl/portugal/algarve