Leer sloten openen als nieuwe hobby

Het kan een leuke oefening zijn om het sluit mechanisme van een slot te bestuderen. Door een lock pick setje te gebruiken kan je een goede nieuwe vaardigheid leren, zodat je voortaan beter gaat begrijpen hoe sloten werken en de boel —wel of niet— kunnen beveiligen.

Lock picken

Als je nog nooit van lock picken hebt gehoord, dan mis je wat. Het is namelijk erg leuk, vaak zit je erg geconcentreerd een analoog/mechanisme te bestuderen (een therapeutische pauze van al je elektrische gadgets), en in tegenstelling tot het leren van een hobby als jongleren, leer je dat als je ooit wordt buitengesloten van je huis hoe je jouw nieuwe hobby in praktijk kunt gebruiken.

Beginnen met lock picken

De beste plek om te beginnen met lock picking is om jezelf in te lezen in het boek van Lockpicking Universiteit. Hier staat niet alleen in hoe je moet lock picken, maar ze leggen ook uit hoe jezelf een setje kunt maken en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lock pick set. Alle delen van een lock pick set worden stuk voor stuk goed besproken, waardoor je al leert over lockpicking zonder dat je een set hoeft aan te schaffen, wat een stuk duurder is.

De Lockpicking Universiteit

Als je het leuk lijkt om te leren lock picken, stel het dan niet te lang uit, zet de website niet in je bladwijzers in de hoop dat je er later op terugkomt. Het is een geweldige methode om te leren en bovendien ontzettend toegankelijk, download die PDF en lees het. Als je dan aan het wachten bent op de download, kijk dan even de onderstaande video die demonstreert hoe je moet lock picken. Hierin kan je duidelijk zien hoe het mechanisme in een slot werkt dankzij de transparant behuizing van het oefenslot.

 

http://www.lockpicks.nl