WV-Olympia
Fotografie

Wat kan je allemaal doen met een drone?

Meer dan vliegen met een drone alleen

Het vliegen met een drone is een hobby die steeds meer mensen oppakken. Je kunt er echter nog heel veel meer mee doen. Wanneer je meer wilt weten of je drone is dat bijvoorbeeld ook steeds beter mogelijk. Dat is onder andere te danken aan allerlei accessoires en hulpmiddelen die dit goed mogelijk maken, denk dus hieraan als je een drone kopen gaat. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei informatie over de prestaties van je toestel verzamelen en is er nog heel veel meer mogelijk op dit gebied. Zelfs de grote fabrikanten zoals DJI, de fabrikant van DJI drones zijn hier steeds meer mee bezig voor de liefhebbers van deze drones.

Dronemanagement

Het bijhouden van de prestaties van drones komt eigenlijk voort uit het zakelijke gebruik ervan. Doordat dit steeds vaker voorkomt werd de behoefte naar zakelijke inzichten ook steeds groter. Dit kan echter ook leuk zijn voor hobbyisten. Het is natuurlijk gewoon interessant om allerlei gegevens over je drone bij te kunnen houden. Denk bijvoorbeeld aan de afstanden die in het totaal gevlogen zijn en snelheden die zijn bereikt. Dit is echter slechts een klein deel van de vele mogelijkheden die geboden worden tegenwoordig. Softwareprogramma’s met en uitgebreid managementsysteem zijn steeds normaler geworden in gebruik. Dit kan ook iets zijn wat jou als liefhebber aanspreekt.

Meerdere drones

Het kan ook zo zijn dat je meer dan één drone bezit. Het is zelfs heel normaal om meerdere drones in je vloot te hebben. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Ook verenigingen van dronevliegers hebben hier natuurlijk mee te maken. In zulke gevallen kan het extra leuk zijn om met dit soort software te werken. Je kunt dan de verschillende toestellen ook met elkaar vergelijken en dergelijke. Bovendien is het gemakkelijker om zicht op alle drones te houden op deze manier. Dit is een belangrijke reden om als consument hierover na te denken.

Liever vliegen

Voor veel mensen kan het echter ook zo zijn dat de randzaken helemaal niet zo interessant zijn. Zij gaan liever gewoon vliegen met hun drones. Dit is natuurlijk ook logisch. Zeker wanneer je als hobbyist vooral graag foto’s of video’s maakt met je drone met camera, dan heb je hele andere dingen waar je je aandacht op wilt vestigen. Je gaat dan bijvoorbeeld liever op zoek naar de mooiste plekken om de mooiste beelden te schieten. Een managementsysteem is dan simpelweg wat minder aantrekkelijk. Dit is een afweging die iedereen voor zichzelf moet maken. Het is afhankelijk van jouw insteek.

Testen

Het kan een goed idee zijn om eerst even te testen wat je van een drone vindt voor je je er volledig in laat opgaan. Dat kan je bijvoorbeeld doen door eerst een goedkope drone te kopen en gewoon te leren vliegen. Het gaat dan niet zo zeer om het vinden van mooie plekjes of het winnen van een race. Het gaat er dan vooral om dat je het besturen van het toestel goed onder de knie krijgt. Pas wanneer dit het geval is, kan je verder gaan denken over eventuele toevoegingen. Dit kan dan bijvoorbeeld de software zijn om te managen.

https://www.dronekiezer.nl/drones/