WV-Olympia
Image default
Zakelijke dienstverlening

Letselschade advies in Hengelo en Almelo

Eerlijk letselschade advies in Hengelo en Almelo

Een van de meest voorkomende schades die men persoonlijk kan meemaken is het oplopen van letsel, wat we in juridisch vaktermen letselschade noemen. Letsel is heel breed en kan allerlei varianten aannemen, van heel licht tot zeer zwaar letsel waar u de rest van uw leven mee moet leren leven. Voorbeelden van letsel zijn:

  • Verwonding
  • Kwetsuur
  • Blessure
  • Medische fout
  • Psychologisch effect

Een belangrijk aspect van letselschade is of het duidelijk is wie verantwoordelijk is voor deze letsel. Want als iemand aansprakelijk is voor letsel, dan kunt u een letselschade jurist inschakelen van Schallenberg Letselschade in Hengelo en Almelo. Wij zijn gespecialiseerd in letselschade zaken in heel Nederland en kunnen snel en adequaat bijspringen zodra het nodig is.

Materieel en immaterieel letsel | Het verschil uitgelegd

Als we denken aan letsel, dan is de eerst relatie de we leggen gauw aan pijn, breuk en letsel aan het lichaam. Dat is ook wel heel logisch, want dat is tastbaar en te zien. Echter vergeten we vaak dat er ook zoiets bestaat als psychologische schade. We noemen dit ook wel geestelijk letsel. Geestelijk letsel is in sommige gevallen veel moeilijker weer op te lossen en kent vaak ook lange periodes van herstel, als er überhaupt sprake kan zijn van herstel. Voorbeelden van geestelijk letsel zijn:

  • Stressklachten
  • Angst en/of paniek aanvallen
  • Slapeloosheid
  • Een trauma

Wat we dus als materiële schade kwalificeren is meetbare en fysieke schade, wat we als ontastbare schade zien noemen we immateriële schade. Wanneer u de hulp inschakelt van Schallenberg Letselschade zullen we ervoor zorgen dat uw de juiste en maximale vergoeding krijgt van het ongeval. En smartengeld is in dit soort gevallen vaak een onderdeel. Maar wat is smartengeld bij letselschade?

Vergeet uw recht op smartengeld niet

Zonder dat het u schuld is een letsel ondervinden is ontzettend spijtig. Gelukkig bescherming de Nederlandse wet u dat u recht heeft op schadevergoeding én in de meeste gevallen ook smartengeld. De kostenpost die als eerste vergoed worden zijn schade aan materiaal zoals autoschade, kapotte kleding, kosten voor hulp in het huishouden, kosten voor vervoer naar het ziekenhuis en eventuele extra medische kosten. Ook inkomstenverlies of verloren studie tijd is een kostenpost dat vergoed wordt.

Smartengeld is vergoeding voor geleden mentale klachten. Ervaart u stress, pijn of verdriet dan zullen wij als letselschade jurist ons hard maken voor een rechtmatige vergoeding waar u recht op heeft. Wij brengen alle schadeposten helder in kaart en gaan voor u claimen!

Waarom kiezen voor Schallenberg Letselschade in Almelo of Hengelo?

Schallenberg Letselschade heeft hoofdlocatie in Enschede, maar biedt letselschade advies in heel Nederland. Door onze ervaring in letselschade zaken in het hele land en de vele soorten zaken hebben wij uitstekende ervaring opgebouwd in het behandelen van letselschadezaken voor jong en oud. In het geval dat wij moeten procederen in de rechtbank kunnen wij beroep doen op onze sterker partnernetwerk met advocaten. Voor uw letselschade zaak kunt u contact opnemen met Dennis Schallenberg via 053-8900945 of email info@schallenberg-letselschade.nl.

https://schallenberg-letselschade.nl/