WV-Olympia
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een bouwkeet kopen: aandachtspunten bij de aanschaft van een goede schaftkeet

Een bouwkeet kopen is een van de verstandigste keuze die u als aannemer of uitvoerder kunt doen. Vooral als er sprake is van regelmatige bouwprojecten op locatie, hebben schaftketen veel extra te bieden. Maar hoe kiest u een geschikte bouwkeet? Waar moet u op letten als u een bouwkeet kopen wilt? Welke interessante pluspunten heeft een keet voor op de bouwplaats zoal te bieden? U leest het hieronder!

Het formaat en de indeling van een goede schaftkeet

Een schaftwagen ofwel bouwkeet is beschikbaar in kleinere en grotere formaten. Daarbij verschilt de indeling van bouwketen behoorlijk. Zo kunt u kiezen voor eenvoudige, vaak kleinere keten met alleen een bank en tafel. Meer geavanceerde bouwketen hebben extra functies, zoals een kleine keuken om in te kunnen koken of water te kunnen tappen. Of een keet met extra units, die uitgebreid kan worden voor directiewerkzaamheden of als een project groeit. Er zijn schaftketen te koop met bijvoorbeeld een keuken erin, bouwunits met meerdere verdiepingen of wagens met extra opslagruimte. Welke keuze u ook maakt: er valt in elk geval voldoende te kiezen.

Kies voor een veilige en praktische keet

Bouwketen hebben deze diverse voordelen. Vooral hun multifunctionaliteit is ideaal. Uw personeel kan in de keet schuilen bij slecht weer. Maar ook kan er in de keet vergaderd, geborreld en uitgerust worden. Kiest u voor een wat grote keet als bouw-unit, dan kunt u de keet ook gebruiken voor directiewerk. En een ruime keet is sowieso ideaal, omdat u hiermee extra opslagcapaciteit schept. Na afloop van een zware werkdag kan jouw personeel de gereedschappen en wellicht machines in de keet zetten, die daarna op slot gaat. Dat scheelt enorm: er hoeft niet gesleept te worden met gereedschapskisten, bouwmaterialen en dure machines, maar ze blijven op de bouwplaats achter. Veilig in de keet!

Ook duurzaamheid is een aandachtspunt

Let bij een bouwkeet kopen niet alleen op de grootte en de prijs van de keet, maar zeker en vooral ook op kwaliteit. Kies voor een duurzame schaftwagen die weinig onderhoud nodig heeft en lang meegaat. Want ook bij schaftketen geldt: goedkoop is duurkoop.