WV-Olympia
Image default
Auto's en Motoren

Uw auto tracker ook gebruiken voor kilometerregistratie

Voor veel liefhebbers van auto’s is een auto tracker een heerlijk gevoel. Zekerheid dat je weet dat je auto nog staat waar jij hem hebt achtergelaten. En mocht het zo zijn dat dat niet meer het geval is, dan kun je met een diefstalmelding of sabotagemelding al snel aan de slag met de Politie. Toch zijn er veel meer mogelijkheden met de autotracker, waar veel ondernemers al jaren gebruik van maken. Bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? We vertellen u er meer over.

 

Ritregistratiesysteem

Veel ondernemers kennen de auto tracker namelijk onder een andere naam. Een ritregistratiesysteem. Het is nog steeds dezelfde GPS tracker maar dan worden de locaties die het systeem afgeeft omgezet in ritten. Wanneer start de motor, wanneer stopt de motor en welke rit is precies gemaakt? En hoeveel kilometer? Het rittenregistratiesysteem houdt het allemaal voor u bij. En dan is voor een planner of directeur handig, want zo zie je waar je medewerkers zijn, hoe laat ze zijn vertrokken bij de klant (of thuis) én kun je de Belastingdienst de juiste informatie verschaffen over bijtelling.

 

Auto tracker

Een autotracker wordt netjes ingebouwd in het voertuig. Vaak wordt dat gedaan op een plek die goed ontvangst geeft voor de GPS antenne, maar niet makkelijk te bereiken is voor het boevengilde. Over de exacte plek wordt dus vaak niet veel gedeeld, en doen we dat dus ook niet. Een klein tipje van de sluier dan? In sommige auto’s wordt het systeem zelfs in de achterbak ingebouwd.

 

Kilometerregistratie

De Belastingdienst kan op zakelijke auto’s bijtelling vragen. Dat gebeurt wanneer de bestuurder meer dan 500 kilometer privé rijdt. Maar afhankelijk van het soort auto en het soort bestuurder kan ervoor worden gekozen om niet bij te tellen. En dan moet u dus kunnen aantonen dat u niet meer dan die 500 kilometer hebt gereden. En de beste manier om dat bij te houden? Een kilometerregistratie systeem. Volledig automatisch, betrouwbaar en volgens de eisen van de fiscus.

 

 

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/