WV-Olympia
Image default
Tweewielers

Weet jij alles al over elektrische hybride fietsen?

Elektrische hybride fietsen worden over het algemeen gebruikt door een oudere doelgroep. Want de fiets maakt het fietsen een stuk makkelijker. Deze doelgroep gebruikt de fietsen vooral om in hun vrije tijd een flink stuk te gaan fietsen. Vaak zijn dit fietsers die er niet vies van zijn om zelf ook onderhoudt te verrichten aan de elektrische hybride fiets. Het hebben van een open systeem helpt hierbij. Toch kan niet iedereen even lang blijven genieten van een lange fietstocht. Dit zou kunnen komen door lichamelijke klachten. Voor iedereen die een duwtje in de rug wil tijdens een heerlijke fietstocht of iemand die simpelweg dat duwtje echt nodig heeft, bieden de elektrische hybride fietsen de oplossing. Bij de aanschaf van zo’n elektrische fiets moet je wel rekening houden met de omstandigheden waarin je gaat fietsen. Fiets jij graag door heuvelachtige gebieden? Dan heb je namelijk baat bij een fiets met een groot vermogen en een aantal versnellingen. Over het algemeen zijn elektrische hybride fietsen het meest geschikt als je op zoek bent naar een sportief model.

 

Het verschil tussen een elektrische hybride fiets en een normale e-bike

Een elektrische hybride fiets is ideaal voor de rit naar je werk maar ook voor de recreatieve ritten in het weekend. Vergeleken met een gewone e-bike hebben elektrische hybride fietsen meestal een lichter frame, een sportievere zit en veel meer versnellingen waardoor je een groter bereik hebt. Die versnellingen zorgen ervoor dat je tijdens een heuvelachtige tocht ook de juiste hoeveelheid ondersteuning krijgt.

Een elektrische hybride fiets is eigenlijk een kruising tussen een stadsfiets en een racefiets. Dit komt door de verende voorvork die ze vaak hebben maar ook de grotere wielen.

 

Wat houdt de term hybride in?

In het Nederlands zeggen we hybride, dit heeft de betekenis samengesteld. Dit samengestelde slaat op een fiets die gecombineerd is met een elektromotor. Het is feitelijk ook een verzamelnaam voor een elektrische fiets maar de term wordt eigenlijk alleen bij de sportievere fietsen gebruikt. 

 

https://anjojagerfietsen.nl/elektrische-fietsen/124-hybride-fietsen-elektrische