WV-Olympia
Bedrijven

Gekke waterpijpsmaken

Bijna iedereen die wel eens aan een Aladin waterpijp of Oduman waterpijp gelurkt heeft, is bekend met de smaken aardbei, mint, appel en watermeloen. Dit zijn verreweg de populairste smaken, maar in de wereld van de waterpijp zijn er veel meer smaken, waaronder ook een aantal hele gekke die we hier bespreken.

 

Wortel

King Moassel maakt een tabak die smaakt naar wortel. Ik heb nog nooit in me leven het gevoel gehad dat ik een salade moest roken en nu ik deze smaak ken is dat niet veranderd moet ik zeggen.

 

Bier

Bier is een andere smaak die een beetje raar klinkt als smaak voor tabak, maar King Moassel maakt deze smaak wel. Ook het bekendere merk Al Tawareg maakt deze smaak en was daarmee zelfs eerder dan Kin Moassel. Bier is trouwens wel een redelijke generieke naam, want het is niet duidelijk of deze tabak een lichtzoete en robuuste smaak heeft zoals een porter of meer een hopachtige smaak heeft.

 

Amerikaanse whisky

Mocht bier niets voor je zijn, dan kun je altijd nog overstappen op de Amerikaanse whisky smaak van Al Tawareg. Ik ben wel sceptisch over deze smaak, want whisky is een complexe drank waarvan ik niet verwacht dat ze deze hebben kunnen verwerken in een smaak tabak.

 

Engelse Scotch

King Moassel kan natuurlijk niet achterblijven, dus ook zij hebben een whisky smaak. Deze smaak spreekt zichzelf echter wel tegen. Een Scotch komt per definitie uit Schotland, dus een Engelse Scotch kan niet bestaan.

 

Wodka

Deze smaken waren raar, maar de smaak tabak wodka is niet te begrijpen. Wodka heeft van zichzelf namelijk geen smaak. Dat is de hele reden dat mensen altijd frisdrank bij hun wodka gooien. Waarom zou je dan iets willen roken dat geen smaak heeft. Ik vraag me af hoe ze de smaak van niets hebben weten te reproduceren naar niets. Ik zou ver weg blijven van deze smaak.