WV-Olympia
Image default
Mode en Kleding

Het kiezen van de juiste regenlaarzen

Trek er als een krijger op uit in guur weer, wetende dat je voeten droog en comfortabel blijven als je zelfverzekerd door elke plas stapt. Regenlaarzen zijn even nuttig bij regenbuien als bij het beschermen van je voeten tegen modder. Of je nu een paar waterdichte laarzen nodig hebt om je pups in de regen uit te laten, of je voeten droog wilt houden tijdens het tuinieren, het vinden van de juiste laarzen is essentieel. Waarom de moeite nemen om in een paar regenlaarzen van goede kwaliteit te investeren? Ze houden je voeten droog en voorkomen blaren, ongemak en koude voeten.

Overwegingen bij het kiezen van regenlaarzen

Hoogte: Een hogere schacht biedt meer bedekking en is geschikt om je broek tegen modder te beschermen of je benen tegen bijtende insecten zoals teken.

Omtrek van de kuit: Houd rekening met je kuitomvang. Een laars met een opening die te klein is voor je been zal niet goed passen. De kuitomtrek van de meeste standaard regenlaarzen varieert van 13 tot 15 inch. Sommige merken bieden extra wijde openingen om tegemoet te komen aan mensen met grotere kuiten.

Maat: Regenlaarzen vallen meestal iets groter uit dan andere soorten schoenen. Voordat je ervoor kiest een maat kleiner te gaan, denk je aan de soort sokken die je in je laarzen zult dragen. Dikke sokken kunnen helpen de ruimere pasvorm goed te maken. Volg de maattabel van het merk en meet de lengte van je voet om een nauwkeurig maatadvies te krijgen.

Met een paar Bergstein laarzen weet je in ieder geval dat het altijd goed zit met de kwaliteit en je zeker niet teveel betaalt!