WV-Olympia
Image default
Mode en Kleding

Help mijn bh’s zijn te groot

Help mijn bh’s zijn te groot

Wanneer je een bh draagt die niet goed aansluit, dan zul je hier op termijn last van gaan krijgen. Vooral een te grote bh, kan ervoor zorgen dat je last krijgt van je rug, net of schouders. Dit komt, doordat een te grote bh niet de juiste ondersteuning kan bieden, die een bh die wel de juiste maat heeft wel kan bieden. Ook zal je merken dat het qua aanzicht een stuk minder chique oogt, simpelweg doordat je bh een stukje van je lichaam afstaat. Dit wordt ook wel ‘gapen’ genoemd en zorgt ervoor dat je ook je kleding een stuk minder mooi tot z’n recht komt. Om ervoor te zorgen dat jij voortaan de juiste maat bh kiest, hebben we een aantal tips voor je, die het je een stukje eenvoudig maken, zodat je nooit meer een te kleine of te grote bh kiest.

Meet ze borsten regelmatig op

Het kan zo zijn, dat de omvang van je borsten enkele jaren op rij veranderd. Vooral gedurende een periode van zwangerschap of puberteit, is de kans vrij groot dat er het nodig met je lichaam gebeurt. Wanneer je er dan van uitgaan, dat je cupmaat hetzelfde is, dan is de kans dus aanwezig, dat je een bh draagt die of te groot of te klein is. Om dit dus te voorkomen, is het advies om je borsten toch minimaal één keer per jaar op te meten. Zo kun je eventuele afwijkingen relatief snel constateren en kun je direct op zoek naar de juiste maat bh. Wil je het zelf doen en vraag jij jezelf af; hoe meet je je bh maat, dan is het handig dit even online op te zoeken. 

Laat je adviseren in de winkel

Is het voor jezelf iedere keer weer een flinke uitdaging om een geschikte BH te vinden, dan kun je je wellicht beter laten adviseren in een fysieke winkel. Of je nu op zoek gaat naar een nieuwe shock absorber bh voor het sporten of een rosa faia bh voor het dagelijks leven, de juiste maat in in beide gevallen essentieel voor een fijne en vooral comfortabele pasvorm. Draag je een te grote sport bh, dan hebben je borsten te veel ruimte, wat ervoor kan zorgen dat je hier na enkele minuten sporten al snel last van kunt krijgen. Zorg er dus voor, dat wanneer je zelf niet over de juiste kennis beschikt, je een winkelmedewerker vraagt of ze even met je willen meekijken of de pasvorm en ook de maat goed is. Zo weet je zeker dat je kiest voor uiteindelijk het juiste BH.