WV-Olympia
Image default
Eten en drinken

Tonijn in blik: een gezonde en lekkere keuze

Tonijn in blik is erg gezond en goed houdbaar. Dit betekent dat het een praktische keuze is voor winkels die hun aanbod willen uitbreiden en voor organisaties die maaltijden bereiden. De ingeblikte tonijn van Deepblue wordt op een verantwoorde manier gevangen en verwerkt op een wijze waarbij de smaak en voedingswaarde van de vis behouden blijft. Met tonijn kunt u natuurlijk een smakelijk belegd broodje maken, maar u kunt er ook nog allerlei andere gerechten mee bereiden: van een frisse zomerse salade tot bladerdeeghapjes. Kortom, tonijn in blik is altijd handig om in huis te hebben.

Aandacht voor mens en milieu

De tonijn die u koopt bij Deepblue wordt gevangen in de Indische oceaan en de Stille Oceaan. De vissers houden rekening met het milieu, door bijvoorbeeld methoden te gebruiken die minder gevaarlijk zijn voor dolfijnen. Een groot deel van de producten van het bedrijf heeft het MSC-keurmerk voor duurzame visvangst. U kunt bovendien kiezen voor Fairtrade tonijn in blik. Dit product van Deepblue is het eerste visproduct in Nederland met keurmerken van zowel MSC als Fairtrade. Fairtrade tonijn in blik wordt geproduceerd volgens een protocol dat het welzijn van vissers en fabrieksarbeiders beschermt.

Goed voor de gezondheid

Nadat de tonijn is gevangen, wordt de vis snel in de fabriek verwerkt. De fabrieken volgen de standaarden van Deepblue om de gezondheid en veiligheid van het product te garanderen. Binnen 16 uur nadat de tonijnen uit het water zijn gehaald, zijn ze al ingeblikt. Dit zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft. Bovendien worden dankzij deze werkwijze de voedingsstoffen goed bewaard. Dit betekent dat tonijn in blik net zo goed is voor de gezondheid als verse tonijn. Vis is een goede bron van calcium en bevat onder andere vitamine A, wat een belangrijke rol speelt bij de weerstand en de gezondheid van de huid. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de specialisten van Deepblue.

https://deepblue.nu/