WV-Olympia
Image default
Eten en drinken

Welk biermerk is het meest geschikt bij een drankspel?

Welk biermerk is het meest geschikt bij een drankspel?

Vaak komt de vraag voorbij; wat vind jij het lekkerste bier? Dit verschilt natuurlijk per persoon omdat iedereen een andere soort biersmaak lekker vind. Zo zijn er duizenden verschillende soorten bier op de wereld die enorm van elkaar kunnen verschillen. In elk continent en in elk wereld deel zijn er andere bieren. Maar dit artikel gaat dieper in op de belangrijkste vraag; welk bier is het meest geschikt voor een drankspel?

Verschillende Nederlandse biermerken

Om het enigszins kort te houden hebben wij ons in dit artikel alleen gefocust op Nederlandse bieren. Omdat wij in Nederland al genoeg verschillende bieren hebben is dit voldoende voor de Nederlanders. Zo kijken wij naar de beste bieren boor een drankspel. Dit gaat om verschillend factoren van het bier zoals het alcohol percentage, de zwaarte van het bier, donker of licht bier en het koolzuur. Dit alles bepaalt hoe een biertje kan vallen en hoe deze wordt ervaren.

Veel bier drinken tijdens een drankspel

In dit artikelen is er rekening gehouden dat er tijdens een drankspel vaak veel wordt gedronken. Het is dan belangrijk dan je een licht biertje drinkt. Een te zwaar biertje kan namelijk snel vullen of lijden tot misselijkheid. Een pilsje is het meest geschikt voor een drankspel deze zitten vaak tot de 5% aan alcohol en valt dus qua alcohol ook niet zwaar. De speciaal bieren die steeds meer in trek zijn, zijn juist helemaal niet geschikt om te gebruiken bij een drankspelletje. Dit komt met name door de zware hop en alcohol percentages.

Welk bier drinkt het makkelijkste?

Naar aanleiding van de verdieping zouden wij zelf kiezen voor de biermerken Heineken of Amstel. De keuze op deze merken is gevallen omdat deze pilsjes niet zwaar zijn en juist erg licht. Dit maakt het gemakkelijk te drinken bij een bierspel waardoor je minder snel vol raakt. Je kan dus gemakkelijk een aantal flesjes of blikjes Heineken/Amstel drinken wanneer je een avondje spelletjes gaat doen met je vrienden!