WV-Olympia
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom is een luchtdruk pistool zo leuk om aan te schaffen?

Het is legaal in Nederland om in bezit te zijn van een luchtbuks of luchtpistool. Dit geld wel voor mensen die 18 jaar of ouder zijn. De afgelopen jaren is luchtbuksschieten steeds populairder geworden, en daar zijn bepaalde redenen voor. In dit artikel worden verschillende punten genoemd waarom het schieten met een luchtbuks of luchtpistool zo leuk is. Verder worden er ook nog bepaalde belangrijke zaken benoemd als je dit mogelijk wilt gaan doen.

Wat mag wel, wat mag niet?

Eerder is al gezegd dat luchtbuksschieten legaal is in Nederland als je 18 jaar of ouder bent. Er zijn ook nog andere regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag je alleen schieten op bepaalde plaatsen. Een ingerichte schietbaan mag, maar ook de eigen achtertuin. Schieten op openbare plaatsen, zoals de weg of in het bos, mag absoluut niet. Dit is strafbaar, en gevaarlijk voor de mensen op de zelfde plaats. Ook al is luchtbuksschieten legaal, dit betekent niet dat het niet gevaarlijk is. In alle tijden is het dus belangrijk om de veiligheid van je zelf en van de mensen om je heen te waarborgen. Wil je een pistool op luchtpistool bestellen, dan is het wel belangrijk om hier nog even rekening mee te houden. Het wapen moet duidelijk een andere uitstraling hebben dan een echt vuurwapen, en je moet voor het vervoeren en gebruiken van een luchtbuks ook een opbergplek hebben. Dit kan doormiddel van een koffer of een tas.

Waarom is luchtbuksschieten zo leuk?

Een luchtbuks kan je thuis gebruiken in de achtertuin of op een schietbaan. Volgens veel mensen geeft het schieten een bepaalde kick en adrenaline dat als prettig wordt ervaren. Verder is de competitie en het beter worden ook iets wat als positiefs wordt gezien. Zo kan je op een schietbaan op bepaalde doelen, zoals schietkaarten schieten. En kan je in de tuin blikjes neerzetten die je moet raken. Het raken van doelen is een erg leuke toevoeging van luchtbuksschieten. Tegenwoordig kan je ook bewegende doelen aanschaffen bij een wapenhandel. Deze zijn nog iets uitdagender dan stilstaande doelen.  Luchtbuksschieten is ook leuk om samen met anderen te doen, en de ervaring te delen. Er zijn ook heel veel verschillende soorten buksen en pistolen te krijgen. Zo kan je beginnen met een goedkope buks, een duurdere buks of accesoires voor op de buks of het pistool aanschaffen.

Tips

Misschien ben je enthousiast geworden, en wil je wel een luchtpistool of luchtbuks aanschaffen. Het is zonde om meteen het duurste en mooiste materiaal te kopen. Je kan er voor kiezen om eerste te starten met een veerbuks of een pistool op basis van een knikloop. Deze buksen zijn niet duur, en hier mee kan je toch ervaren hoe het is. Ook is het verstandig om eerst te oefen op een schietbaan. Hier krijg je nog wat instructies, en dit is ook belangrijk voor de veiligheid. Als je nog niet meteen iets wil aanschaffen, dan is het ook een optie om er een uitje van te maken. Naast paintballen, airsoft en lasergamen wordt tegenwoordig ook luchtbuksschieten aangeboden als een activiteit. Zo kan je een paar uur voor een bepaalde prijs met vrienden of familie even oefenen en ervaren.