WV-Olympia
Image default
Woning en Tuin

Wat is het nieuwe bio-laminaat met aardappels en coniferen?

Bio-laminaat is geen doorsnee laminaat. Het is van A tot Z opgebouwd uit natuurlijke bestanddelen en bevat dus ook geen schadelijke stoffen voor het milieu. Bio-laminaat is een composiet van diverse reststromen van organische komaf.

Bovendien is bio-laminaat minimaal zo functioneel als regulier laminaat; je kan het gebruiken voor wanden en vloerbedekking.

Nieuw perspectief

De organische ingrediënten voor dit bijzondere laminaat kunnen bijvoorbeeld coniferen, de schillen van aardappels of ander plantaardig materiaal zijn. De plantenvezels worden daarbij verpakt in de lijm gewonnen uit aardappelzetmeel.

Daardoor zijn de plantbestanddelen nog gewoon herkenbaar in het laminaat; ze hoeven immers niet volledig verhakt te worden.

Dat volledig biologisch laminaat in het heden bestaat, biedt ook nieuw perspectief bij nog te bouwen projecten. Neem bijvoorbeeld een kavel vol grassen en paardenbloemen als bestemming voor een nieuw bouwproject. Dan kunnen deze grassen en paardenbloemen dus gebruikt worden voor het aanstaande interieur.

Milieuvriendelijk

Maar daar houdt het zeer milieuvriendelijke karakter van bio-laminaat niet op. Zo is het volledig biologisch afbreekbaar en is er zeer weinig water en warmte nodig bij de productie.

Bij het leggen van de vloer is een ondervloer van populierenhout benodigd, maar geen verdere behandeling van de vloer. Mocht je creatief ingesteld zijn: je kan het bio-laminaat beschilderen.

Bio-laminaat heeft de toekomst

Veel experts stellen dan ook dat biolaminaat de toekomst heeft. Dat is volledig terug te leiden tot alle mogelijke ingrediënten en de daaruit voortvloeiende voordelen.

Zo kan bio-laminaat gemaakt worden van aardappelschillen, paardenbloemen en grassen maar ook stengels, bloemen en ander snoeiafval.

In combinatie met een natuurlijk lijmproduct, afkomstig van aardappelzetmeel, is een bio-laminaatvloer geschikt voor de toekomst: ecologisch en duurzaam.

https://www.parket-winkel.be