WV-Olympia
Image default
Sport

Met een recovery shake na iedere training verbeter je jouw prestaties

Als je na iedere training een recovery shake neemt, help je daarmee je spieren sneller te herstellen. Als je grote inspanning levert, lopen je spieren kleine beschadigingen op. Dat is niet erg, het is een natuurlijk proces. Maar daarna is het wel belangrijk dat je spieren genoeg gelegenheid krijgen om te herstellen. Dat doe je door voldoende rust te nemen na een training, maar je kunt je spieren een extra zetje in de goede richting geven door direct na de training een recovery shake te nemen. Deze bevat namelijk alle essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om je spieren tijdens het natuurlijk herstel te ondersteunen.

Zorg goed voor jezelf als je fanatiek traint

Veel mensen die willen afvallen of een betere conditie willen krijgen gaan naar de sportschool. Maar het is belangrijk om daar niet zomaar wat te gaan doen zonder begeleiding. Kies altijd voor een combinatie van cardio en krachttraining. Als je slechts één van breiden doet zal het resultaat een stuk minder zijn dan wanneer je kiest voor een combinatie. Soms verlies je niet spectaculair veel gewicht, maar laat een meting wel zien dat je meer spierweefsel hebt opgebouwd. Spieren zijn zwaarder dan vet. Na iedere training is het belangrijk om met een recovery shake het herstel van je spieren te bevorderen. Het herstel vindt doorgaans plaats tijden je slaap. Door je lichaam te voorzien van de juiste ‘brandstof’ kan dit herstel zo optimaal mogelijk plaatsvinden.

Een heerlijke sportdrank voor gezonde spieren

Een recovery shake hoef je niet zelf samen te stellen. Het enige wat je hoeft te doen is zo’n gezonde sportdrank in poedervorm te bestellen bij S2 Sportvoeding. Je kunt kiezen uit drie smaken, te weten vanille, choco of cappuccino. Je maakt de poeder aan met melk in plaats van water waardoor je sportdrank een heerlijk volle smaak heeft. Natuurlijk mag je magere melk gebruiken als je de hoeveelheid vetten wilt beperken. Ben je allergisch voor koemelk of leef je veganistisch? Dan kun je ook kiezen voor sojamelk om je recovery shakes mee aan te maken.

https://www.s2sportvoeding.nl/