WV-Olympia
Image default
Dienstverlening

De 5 Tekenen Waardoor Je Misschien een Psychotherapeut moet bezoeken

Er zijn vele redenen waarom mensen professionele hulp zoeken van een psychotherapeut of psycholoog. Lange tijd geleden was er een stigma rondom het bezoeken van een psycholoog; het werd stil gehouden en het bezoeken van een psycholoog betekende dat je mentaal zwak was, of geestelijk gehandicapt. Gelukkig bestaat dat stigma niet meer. Het is zo dat iedereen profijt heeft bij de diensten van een psycholoog. Hier zijn vijf tekenen waarom je er zelf misschien één moet bezoeken:

1) Je hebt het moeilijk door het verlies van een geliefde
2) Je bevindt je in een destructieve of ongelukkige relatie, en je weet niet hoe je die moet beëindigen
3) Je voelt je depressief of ongelukkig en je weet niet precies waarom
4) Je hebt een trauma opgelopen en je komt er niet overheen
5) Je lijdt aan angst en stress, inclusief angst- en paniek aanvallen

Een psycholoog luistert naar je en gaat de verschillende gebieden van je leven met je onderzoeken. Dit is een poging om je beter te leren kennen, maar ook om de problemen waar je onbewust tegenaan loopt te identificeren.

Eén sessie is waarschijnlijk niet genoeg om je depressie te sussen, of je probleem op te lossen. Afhankelijk van de ernst van je probleem zul je de behandeling minimaal een aantal maanden moeten ondergaan, misschien zelfs wel een jaar. Bij elke bezoek krijg je nieuwe inzichten over jezelf en je gewoontes. Je leert waarom je de dingen doet die je doet, en waarom je je voelt zoals je je voelt.

Wanneer je op zoek bent naar een psycholoog om mee samen te werken, is het belangrijk om iemand te kiezen waar je je bij op je gemak voelt. Je zult ze moeten vertrouwen wanneer je je diepste geheimen en gedachtes bloot legt. Je vertelt ze waarschijnlijk dingen die je nooit aan iemand anders in je leven hebt verteld. Je zult ze een keer persoonlijk willen ontmoeten om te leren met wie je te maken hebt. Stel ze vragen over hoe lang ze dit werk al doen, hoe lang de sessies duren en wat de frequentie is.

Natuurlijk moet je de kosten ook mee laten wegen in je beslissing. Je budget zal een belangrijke rol spelen bij je keuze. Maar wees voorzichtig en laat je keuze niet alleen afhangen van de kosten. Je moet er verzekerd van zijn dat je kwaliteit krijgt.

 

https://www.depsycholoog.nl/eindhoven/