WV-Olympia
Image default
Beauty en verzorging

Make-up voor het verminderen van cellulite: wel of niet doen?

Het is heel gebruikelijk dat vrouwen last hebben van cellulite. Toch vinden veel van deze vrouwen het maar vervelend, hetgeen doorgaans voor veel onzekerheid over het lichaam zorgt.

Op een cosmetica webshop zijn verschillende crèmes op de markt die beweren cellulite te kunnen verminderen. De vraag is echter of het wel verstandig is om dit soort middeltjes te gebruiken en of ze wel echt werken.

In dit artikel besteden we aandacht aan het gebruik van make-up voor het verminderen van cellulite.

Wat is cellulite en hoe ontstaat het?

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 90 procent van de vrouwen te maken heeft met cellulite. Maar wat is het eigenlijk en hoe ontstaat het? Cellulite is eigenlijk niets anders dan het ontstaan van deukjes en kleine bultjes in en op de huid.

Er kan tot op heden nog geen oorzaak worden aangewezen voor het ontstaan van cellulite. Het lijkt dan ook niet dat er iets gedaan kan worden tegen het ontstaan hiervan.

Gaat het gebruik van crèmes mijn cellulite verminderen?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: het gebruik van crèmes gaat de cellulite niet verminderen. Het is momenteel nog steeds niet onduidelijk wat de exacte oorzaak is van cellulite, waardoor een echte behandeling ook niet mogelijk is.

Dermatologen zijn het erover eens dat het aanschaffen van dure crèmes voor het behandelen van cellulite zonde is van het geld.

Tevreden zijn met je huid

Wanneer je last hebt van cellulite, dan kan het troost bieden dat vrijwel alle vrouwen hier last van hebben. Het aanschaffen van allerlei dure make-up voor het behandelen of maskeren van cellulite is zonde van het geld en daarom zeker af te raden.

Daarnaast kunnen sommige crèmes zelfs schadelijk zijn voor de huid.