WV-Olympia
Image default
Woning en Tuin

Geef je woning dat extraatje met een sidetable

Sidetables, of soms ook wel consoles genoemd, zijn voor velen nog altijd een mysterie. Het is geen tafel en het is ook geen kast. Eigenlijk is het iets tussenin. Wat men ook over de sitetabel zegt, het kleedt een ruimte mooi aan. De plaats waar een console komt te staan, wordt altijd zorgvuldig uitgekozen. Maar welke sidetable kies jij voor jouw woning? Wij helpen jou met de onderstaande tips even op weg naar de juiste keuze.

Belangrijk om weten bij je keuze side table

  • Een open of gesloten console? De opbouw van je sidetable is erg afhankelijk van waar ze komt te staan. Een volledig open console zoals je die vindt bij Scantona, Kave Home of Tower Living, kan tegen de muur geplaatst worden. Maar ze kan evengoed als kleine room-divider gebruikt worden. Deze flexibiliteit heeft een bureau-type van bijvoorbeeld Scantona of Kave Home dan weer niet. Ook andere sidetables met laden of rieten manden zoals je ze vindt bij J-Line zijn bedoeld om tegen de muur te staan.
  • Bergruimte of niet? Je side table kan tegelijkertijd decoratief zijn én extra opbergruimte bieden. Kies in dit laatste geval voor een console met laden, rieten manden of met deurtjes zoals bij modellen van RENEW.
  • Permanent of tijdelijk? Stel je de vraag wat je misschien later met je side table wenst aan te vangen. Het is een heel dankbaar meubelstuk dat je ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zie je het later als planten- of boekenrek, als bureau voor je opgroeiende tiener of als aanvulling in je slaapkamer aan het voeteneinde van je bed? Dit kan allemaal.

Wees je eigen binnenhuisarchitect

Met sidetables kun je je woning een aparte uitstraling geven. Kies ze in functie van de rest van je woning. Ga voor een glazen console (Kave Home of J-Line bijvoorbeeld) als je al andere glazen elementen in je huis hebt. Kies voor metaal voor je industrieel pand, hout voor je landelijke woning en wit afgewerkt voor je Scandinavische huis. Kies voor op of boven je sidetable een mooie vaas of wanddecoratie. Of hang er een wandrek boven om je vakantiefoto’s te presenteren. Plaats er een stijlvolle bloembak naast en hang een trendy spot boven je console. Leg er speels een vloerkleedje voor of zet er een eiken salontafel op. Zo kleed je langzaam maar zeker je hele huis stijlvol aan.

https://www.tafels99.nl