WV-Olympia
Image default
Sport

Welk hockeybitje is de juiste voor u?

Sinds het dragen van een hockeybitje in 2015 verplicht is gesteld, zijn er veel vragen opgekomen bij zowel hockeyspelers als ouders van hockeyende kinderen. Een veelvoorkomende vraag is dan ook welk type hockeybitje je het beste kunt aanschaffen. Er zijn namelijk diverse soorten op de markt. De meest voorkomende, en tevens meest bekende varianten tegenwoordig zijn de kant-en-klare bitjes, de thermoplastische bitjes en tot slot de op maat gemaakt hockeybitjes. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze drie soorten mondbeschermers? En welke kun je dan het beste aanschaffen?

Kant-en-klaar versus ‘boil en bite’

Een kant-en-klare mondbeschermer kun je bij vrijwel iedere sportzaak aanschaffen. Deze kosten maar een paar euro en zijn hiermee ook de goedkoopste optie op de markt. Zoals de naam aangeeft, zijn deze echter niet individueel aan te passen. Het kan dus voorkomen dat een dergelijk bitje niet optimaal in je mond past. Een boil en bite bitje daarentegen, kun je wel aanpassen aan je eigen gebit. Deze variant wordt ook wel de thermoplastische mondbeschermer genoemd. Deze laat je weken in heet water, waarna je er vervolgens in hapt. Zo past deze precies. De boil en bite bitjes kun je eenvoudig bestellen bij Gebitsbeschermers.nl, een sportspeciaalzaak met een ruim assortiment aan hockeybitjes.

Het op maat gemaakte bitje

Naast het kant-en-klare bitje en de boil en bite gebitsbeschermer, is er nog een derde optie. Je kunt namelijk ook een hockeybitje op maat laten maken. Op basis van een gipsen afdruk van je eigen gebit wordt er een bitje precies op maat gemaakt. Dit is erg fijn, aangezien een goed passende beschermer het risico op gebitsschade verminderd. Hoewel het de duurste optie is, is het tegelijkertijd tevens de beste en veiligste optie. Je kunt hierbij kiezen uit een heleboel kleuren en zelfs decoratieve details. Zo is het bitje niet alleen precies op maat gemaakt, maar ook nog eens geheel naar je eigen smaak! 

https://gebitsbeschermers.nl